Aktuelno iz kulture

Majkl Kejn ide u penziju: Uloga u filmu "Best Sellers" je moja poslednja

Komentari

Autor: People

16/10/2021

-

11:55

Majkl Kejn ide u penziju: Uloga u filmu "Best Sellers" je moja poslednja
Majkl Kejn - Copyright Tanjug AP/Lionel Cironneau

veličina teksta

Aa Aa

Dvostruki oskarovac ser Majkl Kejn objavio je da je film "Best Sellers" koji će se uskoro pojaviti u bioskopima, poslednji u kom ćemo ga gledati.

"Ispostavilo se da je to moja poslednja uloga. Nisam radio dve godine, jer sam imao problema s kičmom, što je uticalo na moje noge, tako da ne mogu baš dobro da hodam. Takođe pišem knjige - nekoliko knjiga - od kojih su neke objavljene i bile vrlo uspešne. Tako da nisam više glumac - ja sam pisac, što je divno, jer kao glumac, morate da ustajete u pola sedam ujutru i idete u studio. Kao pisac možete da počnete sa pisanjem, a da i ne izađete iz kreveta", rekao je Kejn za magazin People.

Glumac u filmu "Best Sellers" tumači glavnu ulogu čuvenog pisca Herisa Šoa, koji nevoljno polazi na turneju kako bi promovisao svoju novu knjigu. U filmu koji je tokom 2019. sniman u Montrealu, igraju i Obri Plaza, Skot Spidman, Keri Elvs i Elen Vong.

"Mislim da će to biti moja poslednja uloga. Nije bilo nikakvih ponuda već dve godine, jer niko ne pravi filmove koje bih ja želeo da radim. Ali takođe, ja imam 88 godina. Scenarija sa glavnim likom koji ima 88 godina nema baš u izobilju", rekao je glumac.

AP/Vianney Le Caer

 

Kejn je svoju prvu veliku ulogu imao 1964. u filmu "Zulu", a zatim i u filmovima "Alfi" (1966), "Posao u Italiji" (1969), "Uhvati Kartera" (1971) i "Čovek koji je hteo da bude kralj" (1975). 

Dobio je dva Oskara i tri Zlatna globusa, a napisao je i šest knjiga. Poslednju - "Blowing the Bloody Doors Off: And Other Lessons in Life" - objavio je 2018.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura