Aktuelno iz kulture

Kventin Tarantino: "Definitivno se penzionišem posle sledećeg filma"

Komentari

Autor: Independent

28/06/2021

-

08:50

Kventin Tarantino: "Definitivno se penzionišem posle sledećeg filma"
Kventin Tarantino: "Definitivno se penzionišem posle sledećeg filma" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Oskarovac Kventin Tarantino izjavio je da se posle sledećeg filma sasvim sigurno penzioniše. On je već najavljivao da će se povući nakon svog desetog projekta, kako bi se posvetio pisanju knjiga i pozorištu.

"Poznajem istoriju kinematografije i znam da od ove tačke reditelji ne postaju bolji", rekao je voditelju Bilu Maheru u novom intervjuu, prenosi Independent. 

"Radio sam trideset godina i uradio koliko sam uradio. Nije mnogo kao što su neki, ali to je svakako duga karijera. To je zaista duga karijera", istakao je reditelj.

Tarantino koji sa suprugom Danijelom Pik živi u Izraelu zajedno sa njihovim jednogodišnjim sinom Leom, rekao je da je "dao od sebe sve što ima" citirajući reditelja "Prljavog Harija" Dona Singela kao primer da je predugo radio.

"Da je odustao od karijere 1979. godine kada je uradio 'Bekstvo iz Alkatraza', kakav bi to bio poslednji film! Ali je brljao sa još dva", rekao je Tarantino. 

U istom intervjuu je rekao da će razmotriti da li bi radio rimejk njegovog filma iz 1992. godine "Psi rata". 

"Nisam rekao da ću uraditi, ali ću razmotriti", naglasio je reditelj.

Tarantino je ispričao da bi rado snimio horor film, kada bi došao na pravu ideju.

"Kada bi mi pala na um neka dobra ideja za horor filmsku priču, uradio bih je za svoj deseti film. Volim horor filmove. Voleo bih da snimim horor film", rekao je reditelj.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura