Aktuelno iz kulture

Posle 70 godina duge karijere, Toni Benet odlazi u penziju

Komentari

Autor: Tanjug

15/08/2021

-

09:22

Posle 70 godina duge karijere, Toni Benet odlazi u penziju
Toni Benet - Copyright AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Popularni americki pevač Toni Benet, posle karijere duge 70 godina, povlači se s podijuma i neće više nastupati, objavio je njegov sin i dugogodišnji menadžer Deni Benet.

Samo nedelju dana nakon što se pevačka legenda pridružila svojoj višegodišnjoj saradnici Ledi Gagi na dva rasprodata koncerta na Menhetnu, u Radio Siti Mjuzik Holu, objavljeno je da se 95-godišnji izvođač neće više vratiti pod svetla pozornice, a najavljeni drugi koncerti su otkazani, prenose američki mediji.

Najavljivani njujorški šou pod nazivom "One Last Time: An Evening With Tony Bennett and Lady Gaga", predstavljen je kao niz poslednjih koncerata popularnog pevača u "Velikoj jabuci".

Nastupi su bili predviđeni i na drugim pozornicama na Istočnoj obali, ali su otkazani.

Toni Benet rođen je kao Entoni Dominik Benedeto, a u svojoj karijeri objavio je preko 70 albuma. Među njima su "The Beat of My Heart", "I Left My Heart in San Francisco", "A Time for Love" i "Life is Beautiful". 

On je takođe i profesionalni slikar i izlagao je svoja dela u mnogim svetskim galerijama. Osnivač je Škole umetnosti "Frenk Sinatra" u Njujorku. Osvojio je 19 Gremi nagrada i Gremi Nagradu za životno delo, kao i dve Emi nagrade.

Komentari (0)

Kultura