Aktuelno iz kulture

Film "Toma" u Hrvatskoj oborio rekord star deset godina

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

25/10/2021

-

18:22

Film "Toma" u Hrvatskoj oborio rekord star deset godina
Film "Toma" u Hrvatskoj oborio rekord star deset godina - Copyright Printscreen YouTube/Zeljko Joksimovic

veličina teksta

Aa Aa

Film film "Toma" koji je u Srbiji pogledalo skoro 800.000 gledalaca, ruši rekorde gledanosti i u regionu. Od 21. oktobra, ovaj film se prikazuje i u Hrvatskoj, a tokom proteklog vikenda, film je u toj zemlji pogledalo 8.035 gledalaca, što je rekord kada je u pitanju  prikazivanje srpskih filmova u ovoj zemlji.

Kako piše portal Index, "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića srušio je rekord star deset godina, koji je do sada držao film "Parada" iz 2011. godine. Kako se navodi na zvaničnoj Instagram stranici, do kraja godine zakazano je još nekoliko projekcija širom Hrvatske.

Film "Toma" je premijerno prikazan na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, a zbog velikog interesovanja publike, ovo filmsko ostvaranje će se u Sarajevu prikazivati do kraja meseca u dva popodnevna termina u bioskopu Meeting Point, saopštili su iz ovog bioskopa.

Takođe, film nastavlja da beleži rekorde u Srbiji. Povodom približavanja apsolutnom rekordu od 800.000 gledalaca za pet nedelja prikazivanja, ekipa filma "Toma" sprema posebne poklone, najavili su danas producenti ostvarenja. Od srede 27. oktobra u biskopima širom Srbije svaki gledalac dobija na poklon knjigu o Tominom životu po kojoj se snimao film.

Dodatno, pred početak svake projekcije biće emitovan kratak film o tome kako se snimao Toma, baš kao i kako su se glumci spremali za najznačajnije scene. Kako se navodi, ekipa trenutno najgledanijeg domaćeg filma će u narednoj nedelji organizovati i posebna druženja sa glumačkom i autorskom ekipom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura