Aktuelno iz kulture

Predstavljanje knjige "Nebo, tako duboko" Vesne Kapor na Sajmu Srpske književne zadruge

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/10/2021

-

10:24

Predstavljanje knjige "Nebo, tako duboko" Vesne Kapor na Sajmu Srpske književne zadruge
Predstavljanje knjige "Nebo, tako duboko" Vesne Kapor na Sajmu Srpske književne zadruge - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Na Sajmu Srpske književne zadruge, u sredu, 27. oktobra, s početkom od 13 časova biće predstavljena nova knjiga spisateljice Vesne Kapor "Nebo, tako duboko".

Na predstavljanju knjige će učestvovati Vesna Trijić, Dragan Lakićević i autorka Vesna Kapor. Sajam Srpske književne zadruge trajaće ove godine od 19. do 30. oktobra. Pored sajamskih cena knjiga, u okviru manifestacije organizovano je i predstavljanje novih naslova, kao i razgovori sa autorima…

Vesna Kapor je objavila ove godine novu knjigu u izdanju SKZ, a tim povodom je rekla:

"Nisam se nadala da ću napisati ovakvu knjigu i volela bih da ona nikada nije napisana. Ali život se sastoji od gubitaka, a svaka priča ima svoga pisca. Čovek snuje, a Bog određuje, kako kaže naš narod. Desilo se da je Tara Senica, odjednom, odletela sa zemlje. I ja sam počela da pišem ovu knjigu. I reči su vejale, da prafraziram Pavića, reči su me zavejavale. Sedela sam celu jednu godinu, pisala i plakala. Lično iskustvo i emocija pretočeni su u književnost; u jednu dimenziju večnosti…", objasnila je Vesna Kapor.

Promocija knjige biće održana u knjižari SKZ-a, u Kralja Milana 19 u Beogradu.

Komentari (1)

ilija saula

28.10.2021 22:24

Vesna jako si lepo ove rekla, tako sam i sam izgubivši svoje ognjište sedeo, plakao i pisao, zaposeli su me moji likovi i nisu mi dali da se otrgnem dok oni nisu rekli da je kraj. I uvek me zovu i podsećaju da nastavim.

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu