Aktuelno iz kulture

Balet "Hazarski rečnik - Lovci na snove" gostuje na Čehov festivalu u Moskvi

Komentari

Autor: Euronwes Srbija

04/11/2021

-

18:01

Balet "Hazarski rečnik - Lovci na snove" gostuje na Čehov festivalu u Moskvi
Balet Hazardski rečnik - Copyright Aljoša Rebolj/Narodno pozorište u Beogradu

veličina teksta

Aa Aa

Balet "Hazarski rečnik - Lovci na snove", po motivima romana Milorada Pavića, a u režiji Livije Pandur i koreografiji Ronalda Savkovića, gostuje od 7. do 12. novembra  u Moskvi na čuvenom Čehov festivalu.

U baletu će nastupiti: Sonja Vukićević, Sanja Ninković, Milica Jević Drndarević, Tijana Šebez, Ljiljana Velimirov, Maja Stojakov, Olga Olćan Miljević, Ada Raspor, Dejan Kolarov, Milan Rus, Igor Pastor, Nikola Bjanko, Hoze Iglesijas, Miloš Živanović, Antonio Bibo.

Aljoša Rebolj/Narodno pozorište u Beogradu

 

Podsećamo da je ovaj moderni balet, čiji je predložak prepun simbola i bezgraničnih mogućnosti za pokret, telo i vizuelne efekte, početkom septembra izveden s velikim uspehom na muzičkom festivalu "Festival de Verano de Escorial“, održanom u pozorištu  Auditorijum u Eskorijalu, vekovnom sedištu španskih kraljeva, nedaleko od Madrida.

Balet je 2019. godine sa velikim uspehom nastupio na festivalima u okviru dvonedeljne južno američke turneje u Ekvadoru, Kolumbiji.

Jednočini balet "Hazarski rečnik - Lovci na snove" je u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu  i Opere i teatra "Madlenianum".

Aljoša Rebolj/Narodno pozorište u Beogradu

 

Premijera u Narodnom pozorištu u Beogradu  bila je 19. maja 2018.

Autorsku muziku, specijalno za ovaj baletski projekat, komponovao je Miroslav Bako, scenografiju je kreirala kuća za dizajn i konceptualnu umetnost NUMEN, kostimografkinja je Angelina Atlagić, a dizajner svetla Jaša Koceli.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura