Aktuelno iz kulture

"Tri zime" najbolja predstava 26. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2021

-

09:48

"Tri zime" najbolja predstava 26. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu
"Tri zime" najbolja predstava 26. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Stručni žiri 26. Jugoslovenskog pozorišnog festivala dodelio je nagradu Ardalion za najbolju predstavu Pozorištu "Promena" iz Novog Sada za "Tri zime" po tekstu Tene Štivičić, a u režiji Jasne Ðuričić.

"Vrhunska energija mladih glumaca, umeće oblikovanja karaktera, izgrađen stav prema relevantnoj temi koja je odlično korespodnirala sa gledalištem", navodi se u obrazloženju žirija za nagradu predstavi koja je u festivalski repertoar uvrštena naknadno, posle otkazivanja učešća Hrvatskog narodnog kazališta.

Ansamblu predstave “Tri zime” dodeljen je i Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagrada Politike "Avdo Mujčinović".

Ardalion za najbolju režiju pripao je Egonu Savinu, za režiju predstave "Pučina" po tekstu Branislava Nušića, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Prema mišljenju žirija, sigurnom rediteljskom rukom i odličnim poznavanjem Nušićevog opusa, Egon Savin je i ovoga puta pokazao da svakom delu pristupa istraživački i sa suptilnim odnosom prema psihologiji likova čini Nušićev tekst bliskim savremenoj publici.

Hana Selimović za ulogu Eve u predstavi "64" po tekstu Tene Štivičić u režiji Alise Stojanović, u produkciji Pozorišta Atelje 212 iz Beograda, dobila je Ardalion za najbolju žensku ulogu.

Ardalion za najbolju mušku ulogu dodeljen je Nenadu Jezdiću za ulogu Vladimira Nedeljkovića u predstavi "Pučina" po tekstu Branislava Nušića u režiji Egona Savina, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Darku Nedeljkoviću za scenografiju u predstavi "64" po tekstu Tene Štivičić u režiji Alise Stojanović u produkciji Pozorišta Atelje 212 iz Beograda pripao je Ardalion za najbolju scenografiju.

Lana Cvijanović dobila je Ardalion za kostimografiju u predstavi "Pučina".

Ardalion za epizodnu ulogu otišao je Branislavu Zeremskom za ulogu Olivera u predstavi "64"

Specijalna nagrada Ardalion dodeljena je Marku Ðokiću za dizajn svetla u predstavi "64".

Užička publika najveću ocenu 4,89 dodelila je predstavi "64" Ateljea 212, "Tri zime" su od publike dobile ocenu 4,82, a "Pučina" 4,70.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura