Aktuelno iz kulture

Ivan Karl sa direktorima pozorišta: Uskoro predlozi Kriznom štabu o načinu organizacije kulturnih događaja

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2021

-

18:52

Ivan Karl sa direktorima pozorišta: Uskoro predlozi Kriznom štabu o načinu organizacije kulturnih događaja
Ivan Karl sa direktorima pozorišta: Uskoro predlozi Kriznom štabu o načinu organizacije kulturnih događaja - Copyright Wikipedia.org/Sadko

veličina teksta

Aa Aa

Gradski sekretar za kulturu rekao je Tanjugu da je danas održao sastanak sa direktorima pozorišta čiji je osnivač Grad Beograd i predstavnicima Gradskog zavoda za javno zdravlje i da će predloge o načinu održavanja pozorišnih predstava, bioskopskih projekcija i koncerata uskoro dostaviti Kriznom štabu.

Karl je kazao da su na sastanku razmotrene različite opcije održivih rešenja za igranje predstava u zatvorenim prostorima u nastupajućoj pozorišnoj sezoni, a imajući u vidu trenutnu epidemijsku situaciju, trend vakcinacije i dosadašnja iskustva kod nas, kao i neka nova rešenja koja su najavljena ili su već u primeni u regionu, Evropi i ostatku sveta.

Dve varijante u opticaju

"Odlučili smo da sve varijante, za koje smatramo da su realne kada je reč o kapacitetima dvorana i pravilima za publiku i zaposlene, taksativno navedemo sa pratećim obrazloženjima, i do kraja nedelje pošaljemo na uvid i razmatranje Kriznom štabu, od koga zatim očekujemo da usvoji one mere i sugestije koje smatra najsvrsishodnijim za nesmetan rad pozorišta, ali i bioskopa, koncerata i festivalskih programa tokom jeseni" kazao je Karl Tanjugu.

Podsećamo da je Karl ranije rekao Tanjugu da će biti razmotrena "inostrana iskustva, poput primera Brodveja gde će pozorišnim predstavama moći da prisustvuju samo vakcinisani i oni sa negativnim testom, naravno, uz primenu svih drugih postojećih epidemioloških mera, poput nošenja maski".

Prisustvo omogućiti samo vakcinisanima

"Ako donosemo odluku da pozorišnim predstavama prisustvuju samo vakcinisani ili oni sa negativnim testom na kovid 19, to bi moglo da znači i iskorišćavanje punog kapaciteta dvorana. Možda je to putokaz za ovu jesen, ne samo za pozorišta već i za bioskope, koji su da podsetim, podneli mnogo veći teret epidemije jer su najduže bili zatvoreni i najsporije uspostavili repertoar" istakao je ranije Karl.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura