Aktuelno iz kulture

"Tolstojeva brada i Čehovljeve cipele": Duhovita priča o životima sedam ruskih velikana pred čitaocima u Srbiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/11/2021

-

17:44

"Tolstojeva brada i Čehovljeve cipele": Duhovita priča o životima sedam ruskih velikana pred čitaocima u Srbiji
Fjodor Dostojevski, Anton Čehov i Mihail Bulgakov - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vladimir Kaminer, jedan od najčitanijih nemačkih književnika, napisao je knjigu o životu i delu velikih ruskih pisaca: Fjodora Dostojevskog, Lava Tolstoja, Antona Čehova, Mihaila Bulgakova, Vladimira Majakovskog, Vladimira Nabokova i Danila Harmsa.

U knjizi "Tolstojeva brada i Čehovljeve cipele" se nalaze zanimljivi podaci iz života ovih ruskih velikana, kao i eruditska ali zabavna analiza njihovih dela.

Rođen u Moskvi, emigrirao u Berlin početkom devedesetih, Vladimir Kaminer je odrastao uz knjige Tolstoja i Dostojevskog, u školi se bavio Majakovskim i Čehovom, potajno je čitao Nabokova, javno recitovao Bulgakova, a sve do danas poštovalac je Danila Harmsa.

"Knjiga Vladimira Kaminera `Tolstojeva brada i Čehovljeve cipele` izuzetno je živ i nadasve zabavan omaž sedmorici pisaca, koji čitaoca inspiriše da se upusti u vlastita istraživačka putovanja kroz književnost. Možete je pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs", navode iz Izdavačke kuće "Laguna".

Proslavljeni autor bestselera "Ruski disko" u ovoj knjizi na neponovljivo zabavan i duhovit način priča o životu i delu sedam velikih autora iz svoje domovine. Za njega Dostojevski, Tolstoj i ostali velikani ruske književnosti nisu apstraktni predmeti proučavanja, već ljudi od krvi i mesa. Oni su živeli i voleli, imali su neobične slabosti, čudne sklonosti i uvrnute živote, koji mnogo govore o svetu u kojem živimo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura