Aktuelno iz kulture

Danijel Krejg pokupio vizu za Grčku, a sa ekipom "Nož u leđa" na jesen stiže i u Beograd

Komentari

Autor: Euronews

31/05/2021

-

11:53

Danijel Krejg pokupio vizu za Grčku, a sa ekipom "Nož u leđa" na jesen stiže i u Beograd
Danijel Krejg pokupio vizu za Grčku, a sa ekipom "Nož u leđa" na jesen stiže i u Beograd - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks je kupio prava za produkciju dva nastavka filma "Nož u leđa" (Knives Out) po impresivnoj ceni od 400 miliona dolara, što je jedan od najvećih ponuđenih iznosa u striming industriji. 

Neke od scena popularnog filma u kom glavnu ulogu igra Danijel Krejg, biće snimane u Beogradu ove jeseni, a režiju ponovo potpisuje idejni tvorac ovog osvarenja Rajan Džonson.

profimedia

Nastavak filma "Nož u leđa" snimaće se i u Beogradu, Kanadi i Americi

Snimanje prvog nastavka počeće 28. juna u Grčkoj, posle čega će se ekipa preseliti u Beograd. Inače, Beograd se pored Grčke, Kanade i Amerike našao među lokacijama za ovaj film najverovatnije zahvaljujući Rajanu Džonsonu, budući da je već snimao u Srbiji. Reč je o filmu "Brothers Bloom" u kome je igrala oskarovka Rejčel Vajs, supruga Danijela Krejga.

Da sve ide po već utvrđenom planu, govori u prilog i fotografija glumačke zvezde iz Konzularnog odeljenja Grčke u Njujorku, gde se obratio za dobijanje potrebne vize.

 

 

Zanimljiva je priča kako je uopšte došlo do snimanja filma "Nož u leđa". Naime, čuveni reditelj Deni Bojl odustao je od režiranja još jednog filma o Džejmsu Bondu, što je Danijelu Krejgu, koji igra čuvenog agenta 007, dalo nešto neplaniranog slobodnog vremena.

U to vreme, Džonson koji je oduvek voleo misterije Agate Kristi, inspirisan njenim delom je zajedno sa Remom Bergmanom pripremio sve što je bilo potrebno da se snimanje završi pre nego što je novi reditelj filma o Bondu seo u režisersku stolicu.

"Nož u leđa" sa fantastičnom glumačkom postavom (pored Krejga, igraju i Kris Evans, Ana de Armas, Džejmi Li Kertis, Majkl Šenon, Don Džonson i drugi) i pažljivo osmišljenim scenarijem, koštao je samo 40 miliona dolara, a u bioskopima je "zaradio" 311 miliona, što je Džonsonu i Bergmanu otvorilo velike mogućnosti za snimanje nastavka. 

Odlučili su se da organizuju nadmetanje za tri striming servisa - Amazon, Epl (Apple) i Netfliks, od kojih je pobedu odneo poslednji.

Za sada je poznato i do će u nastvku igrati Edvard Norton i Dejv Bautista, ali još se ne zna da li se pojavljuju u scenama koje se snimaju u Beogradu.

Komentari (0)

Kultura