Aktuelno iz kulture

Nove epizode "Bese" od 27. novembra na Superstar TV: Crvenim tepihom prošetale zvezde druge sezone

Komentari

Autor: Sonja Šulović

24/11/2021

-

22:35

Nove epizode "Bese" od 27. novembra na Superstar TV: Crvenim tepihom prošetale zvezde druge sezone
Nove epizode "Bese" od 27. novembra na Superstar TV: Crvenim tepihom prošetale zvezde druge sezone - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Nakon svetske premijere na festivalu "Black Nights" u glavnom gradu Estonije, večeras je deo ekipe druge sezone hvaljene i nagrađene serije "Besa" prisustvovao svečanoj premijeri u beogradskoj Kombank dvorani.

Druga sezona "Bese", koja je nastala u produkciji Adrenalina i Telekoma Srbija, kreće s emitovanjem od subote 27. novembra, vikendom od 21 čas na Superstar kanalu u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

"Vezani smo za projekat `Besa` jer je to bila prva domaća serija koju smo emitovali na Superstar kanalu. Sećam se jula 2018, kada smo pregovarali sa Adrenalinom, da ekskluzivno prikažemo seriju na kanalu za koji smo govorili da ćemo ga napraviti i da će biti najgledaniji u Srbiji. I u tome smo uspeli. Drago mi je što smo tada sa `Besom` pomerili granice kvaliteta, a nastavak je dodatno pomerio te granice i, po mom mišljenju, to je najbolje urađena serija na ovim prostorima, Publika će videti nešto što do sada nije gledala na ovim prostorima", istakao je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekom Srbija.

Uložen veliki trud i očekivanja su veća

Pod sloganom "Porodica je sve", druga sezona "Bese" donosi gledaocima u 10 nastavaka nove zaplete i dramatične preokrete sa kojima će se glavni likovi susresti u borbi za očuvanje svojih porodica. 

"Veoma je teško danas održati porodicu na okupu. Slogan naše serije je `Porodica je sve` jer mi na naš način pokušavamo da ukažemo koliko je važno biti zajedno. Najteži zadatak na snimanju mi je bio suočavanje sa strahom da glumim ispod vode, a ovde je to bio zahtev. Morao sam da se suočim sa tim", kazao je večeras Radivoje Raša Bukvić, dodajući da je veliki trud uložen od strane svih, te da su velika očekivanja od druge sezone.

Tanjug/Zoran Žestić

Bukvić: Veoma je teško danas održati porodicu na okupu i mi na naš način pokušavamo da ukažemo koliko je važno biti zajedno

Milan Marić ističe da jedva čeka da vidi kako će publika reagovati na drugu sezonu.

"Kod Luke je ogromna borba između toga ko je on zapravo i šta je nateran da bude. Luka će postati najsuroviji kada se satera u ćošak. U ovoj sezoni postaje ranjiviji jer mu se otvara šta je ono što želi", izjavio je Marić.

Serija koja se bavi ljudima

Junake serije ćemo zateći u realnom vremenu, skoro tri godine kasnije, u neočekivanim okolnostima i situacijama, a gledaoci će paralelno pratititi sudbine više glavnih likova koje se međusobno prepliću na raznim nivoima iako su geografski razdvojeni.

"Ova serija se bavi ljudima i njihovim ophođenjima u situacijama koje ljudima koji je budu gledali, odnosno publici mogu da budu poznate i razumljive. Bez obzira na njen žanr, koji je kriminalistički, serija tretira ljude i u nekim svakodnevnim situacijama i mislim da je to vrlo važno", kaže Hana Selimović, otkrivajući da je njen lik inspektorke Divne u nastavku dobio znatno veći prostor.

"Mi ne pratimo njenu isključivo profesionalnu liniju, već se bavimo i neki drugim aspektima njenog života. Ova sezona mi je dala prostor za igru koja je možda slojevitija i bogatija od onoga što je to bio slučaj ranije. S druge strane, važno je da 2021. godine postoje značajni ili ključni ženski likovi. Zaista obilujemo serijama koje centriraju muškarce, a žene stavljaju u neki prostor, nekog zgodnog nakita ili funkcije muškog lika. Ovde to nije slučaj i drago mi je, između ostalog, i zbog toga što igram u ovoj seriji", dodaje Selimović i ističe da se uvek trudila da radi stvari iza kojih može da stoji ne samo kao glumica, već i kao osoba.

Prema rečima Miloša Timotijevića, "Besa" je upravo razlog zbog čega je počeo da se bavi glumom.

"Volim ovakvu vrstu uloga, koje nisu jednodimenzionalne, već imaju ozbiljan razvoj i ozbiljnu dubionu, i to je čemu sam uvek težio i zbog čega sam studirao i zbog čega sam počeo da se bavim umetnošću. Uvek se čeka sledeća uloga, ali ovo je jedna od onih koju svako od nas priželjkuje da može da odigra", ističe Timotijević.

Njegov lik Petrit Koci ostaje meta i u drugoj sezoni, jer mu upravo pozicija inspektora Interpola, koji se bavi narkoticima i klanom Beriša, stavlja metu na čelo.

"Meta je uvek na ljudima koji rade pravu, ispravnu stvar. Samim tim, ljude koji žive sa metom na čelu, to dosta često ume da ih promeni i mislim da će se publika iznenaditi na koji se način lik Petrita razvija", dodao je Timotijević i zaključio da "Besa" korespondira sa stvarnošću, koja jeste previše mračna.

Crvenim tepihom večeras su, između ostalih, prošetali i Milica Gojković, Milica Zarić, Srđan Šaper, prema čijoj originalnoj ideji je i nastala serija, te kreator, scenariste, producent i reditelj Igor Stoimenov, kao i reper i glumac Relja Popović, jedno od pojačanja u nastavku "Bese".

"Moja poslednja uloga je bila u `Paradi` i ovo je bio poziv koji se ne odbija. Bilo je fenomenalno i zaista sam se osećao dobro na snimanjima. Igram žestokog momka sa beogradskih ulica koji ima niz problema iz kojih je mislio da će lako da se izvuče", kazao je Popović.

Druga sezona "Bese", koja je snimana na preko 200 lokacija, okupila je oko 120 glumaca, pored statista i kaskadera, iz Turske, Estonije, Albanije, Severne Makedonije, Hrvatske, Francuske, Italije, Srbije i drugih zemalja. Među njima su, između ostalih, i Katarina Čas ("Wolf of Wall Street"), Florist Bajgora ("Gangs of London"), Tristan Halilaj, kao i veoma popularni glumci iz Estonije Gert Raudsep, Hendrik Toompere mlađi i Mari Abel.

Rediteljski tim serije čine i Nikola Ljuca i Milan Todorović.

Preporuka za vas

Miloš Timotijević: Druga sezona "Bese" je mnogo kompleksnija, mafijaški okvir samo je milje celog zapleta
Hana Selimović o svom liku u seriji "Besa": Publika će Divnu imati prilike da vidi i u ljubavnom zapletu

Komentari (0)

Kultura