Aktuelno iz kulture

Premijerno izvedeno "Sportsko srce" u Zvezdara teatru

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2021

-

10:22

Premijerno izvedeno "Sportsko srce" u Zvezdara teatru
Premijerno izvedeno "Sportsko srce" u Zvezdara teatru - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Sportsko srce" Ðorđa Milosavljevića, u režiji Milana Karadžića, premijerno je izvedena sinoć na sceni "Danilo Bata Stojković" Zvezdara teatra kao 90. premijera ove institucije.

U ovoj predstavi uloge tumače Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Ðurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović.

"Ono što me u pozorištu najviše zanima privuklo me je ovom komadu, a to je sudar različith svetova, autentičnost likova i raspon od tragičnog do komičnog u priči. Ovde se sukobljavaju jedan pretenciozan, snobovski, umišljen svet sa stradalnim, ali autentičnim svetom skorojevića, što istovremeno proizvodi i tragične i komične efekte", navodi reditelj Milan Karadžić u programu predstave.

Prema rečima scenariste Ðorđa Milosavljevića, "ovo je drama o prezrenom, osramoćenom i odbačenom ocu, njegovoj otuđenoj ćerki, kumu očajnom do autodestruktivnosti, advokatici razočaranoj do mahnitosti i o ćerkinom momku, odraslom na Dedinju".

Komad "Sportsko srce" beogradska publika je ispratila sa uzbuđenjem, smehom i na kraju burnim aplauzom.

Preporuka za vas

Nenad Jezdić uoči premijere u Zvezdara teatru: Milutin je paradigma istinskog patriotizma, istinske hrabrosti i junaštva

Komentari (0)

Kultura