Aktuelno iz kulture

Premijera "Opančarevih putešestvija" na večernjoj sceni Malog pozorišta "Duško Radović"

Komentari

Autor: Tanjug

03/12/2021

-

09:35

Premijera "Opančarevih putešestvija" na večernjoj sceni Malog pozorišta "Duško Radović"
Promo/Malo Pozorište Duško Radović - Copyright Promo/Malo Pozorište Duško Radović

veličina teksta

Aa Aa

Komični komad "Opančareva putešestvija" premijerno će biti izveden na večernjoj sceni Malog pozorišta "Duško Radović" 3. decembra, povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Komad je nastao u okviru projekta "Srpska tradicija - inkluzuvni program", koji realizuje NVO Maska, a originalni scenario i režiju potpisuje Đorđe Makarević.

Već nekoliko godina unazad u saradnji sa Malim pozorištem "Duško Radović", mladi umetnici sa različitim smetnjama u razvoju imaju priliku da pokažu svoj talenat i kreativnost kroz različite pozorišne žanrove na različite teme. Ovoga puta su tema srpska tradicija i običaji.

Promo/Malo Pozorište Duško Radović

 

Projekat ima za cilj da kroz umetnost kao univerzalno sredstvo komunikacije napravi most između osetljivih grupa i šire društvene zajednice. 

Na samom početku večeri premijerno će biti emitovan spot za numeru "Naša dva srca", za koju je tekst napisao Bora Đorđević, kompozitor i aranžer je Dragomir Stanojević, a izvode je Bilja Krstić, Bora Đorđević, Gorica Popović, Sneška Jandrlić, Bojana Stamenov, Vokalna radionica Bistrik, VIS Nebograd u produkciji NOOIS.

Obeležavanjem ovog značajnog datuma na ovakav način, šaljemo zajedničku poruku o prihvatanju različitosti i stvaranju društvenog ambijenta pristupačnog svima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura