Aktuelno iz kulture

Počele prijave za peti regionalni konkurs za kratku priču Biber

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/12/2021

-

13:37

Počele prijave za peti regionalni konkurs za kratku priču Biber
Počele prijave za peti regionalni konkurs za kratku priču Biber - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Na Dan ljudskih prava, 10. decembar, otvoren je peti konkurs za kratku priču Biber. Kratke priče mogu da šalju autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku, afirmisani, kao i oni koji nisu do sada objavljivali.

"Pored priča koje tematizuju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolaze u obzir i priče koje mogu da doprinesu boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, saosećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u "neprijateljskim" cipelama, priče koje pomeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvesniju, bezbedniju i slobodniju budućnost za sve", navodi se u saopštenju organizatora konkursa, Biber tim Centra za nenasilnu akciju Sarajevo - Beograd.

Konkurs je otvoren do 1. juna 2022. Autori/ke tri najbolje priče biće nagrađeni novčanim nagradama u iznosu od 800, 600 i 400 eura, a više informacija o uslovima konkursa mogu se naći na Biberovoj stranici.

Najmanje dvadeset izabranih radova biće objavljeno u višejezičnom zborniku. Žiri čine Lejla Kalamujić, Kalina Maleska i Olja Savičević Ivančević. Odluka žirija biće objavljena sredinom novembra naredne godine.

Komentari (0)

Kultura