Aktuelno iz kulture

Milena Živanović: Ulogom u "Flešdensu" poručujem talentovanima da ne odustaju

Komentari

Autor: Tanjug

13/12/2021

-

13:08

Milena Živanović: Ulogom u "Flešdensu" poručujem talentovanima da ne odustaju
Milena Živanović: Ulogom u "Flešdensu" poručujem talentovanima da ne odustaju - Copyright Tanjug/Miloš Milošević

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Milena Živanović, koja je govorila o svojim ulogama u mjuziklu "Flešdens" beogradskog Pozorišta na Terazijama i seriji "Dinastija".

Živanović je rekla da u "Flešdensu" tumači lik mlade devojke Glorije koja ne uspeva da ispuni svoje snove, i da joj je bilo najteže "pronaći dramski sklop u kome osoba odustaje od svojih snova i na koji način se miri sa tim".

Promo/Dalibor Tonković

 

Glumica je istakla da je ulogu posvetila svim talentovanim ljudima koji dođu na neki prijemni ispitu ili audiciju, a ne bude njihov dan i ne prođu dalje.

"Želim da im kažem da ne odustaju, da nastave dalje i potpuno suprotno od moje Glorije pronađu svoj put", rekla je Živanović.

Govoreći o odnosu predstave sa istoimenim holivudskim filmom iz 1983. godine, Živanović je rekla da će posetioci "Flešdensa" reditelja Vladana Ðurkovića pronaći drugačiju priču o mladim ljudima u 21 . veku.

Tanjug

"Skidam kapu glavnim glumicama Neveni Nerandžić i Mini Nenandović jer su uspele da naprave kompletnu sliku, da spoje i zvuk kroz svoje telo, ples, glumu, da ispričaju priču.Mnogo je važno u mjuziklu ne baviti se pojedinačnim segmentima: 'sad malo plešem, pa ću da otpevam i odglumim usput', nego je to celokupan paket", ocenila je Živanović.

U budućnosti Živanović bi želela da igra u nekom od dela Viljema Šekspira, a priželjkuje i ulogu na filmu, koji je kao njena najveća ljubav "još uvek ne voli dovoljno".

"Svi na akademiji sebe svrstavamo u dramske glumce. Mislila sam da se nikad neće desiti da prihvati ulogu u sapunici, a upravo snimam jednu. Vremenom shvatam da nisu bitni žanrovi, da je mnogo važniji naš put. Život namešta da neke uloge pronađu nas", rekla je Živanović.

Tanjug/Miloš Milošević

 

Govoreći o ulozi u "Dinastiji", Živanović je rekla da iz priča mame i bake zna da je osamdesetih bila velika pomama za originalnim američkim izdanjem te serije.

"Znam da je otvarala bitne teme i tabue. Danas je teško šokirati javnost bilo kojim formatom, naročito serijom i doneti nešto drugačije", ocenila je glumica.

Živanović je rekla da joj je bilo interesantno što joj je ponuđeno da u "Dinastiji" igra osobu sa bilpolarnim poremećajem ličnosti, da je zadovoljna kako scenaristi pišu njenu Lidiju, ali da smatra da "ima dovoljno prostora da bude (još) bolje".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura