Aktuelno iz kulture

Grad Njujork ulaže preko 50 miliona dolara u oporavak kulturnog sektora

Komentari

Autor: ArtNet

17/12/2021

-

13:01

Grad Njujork ulaže preko 50 miliona dolara u oporavak kulturnog sektora
EPA/JUSTIN LANE - Copyright EPA/JUSTIN LANE

veličina teksta

Aa Aa

Preko hiljadu umetničkih i neprofitnih organizacija širom Njujorka dobilo je praznični poklon od Grada, koji je ove zime za oporavak kulturne industrije izdvojio 51,4 milion dolara.

To je najveće do sada izdvajanje iz Fonda za kulturni razvoj Grada Njujorka, nakon što su zbog pandemije mnoge kulturne ustanove pretrpele velike gubitke.

"Tokom još jedne izazovne godine, naša kulturna zajednica je pomogla da se Njujorčani ujedine, da oživimo naše javne i obrazovne ustanove i da svi krenemo putem oporavka", rekao je Gonzalo Kasals Poverenik za kulturne poslove Grada Njujorka.

"Kultura je ključna za zdrava i živa naselja i bez kulturne zajednice nema oporavka Njujorka. Zato ovom istorijskom investicijom upućujemo podršku sistematski zanemarivanim zajednicama, za obrazovanje u umetnosti, za osnaživanje umetnika i njihov rad, kao i za njihovu saradnju sa Njujorčanima u kreativnim programima u svim delovima grada", dodao je Kasals, prenosi ArtNet.

Iz Fonda će biti podržane 1.022 organizacije, a prioritet su one u siromašnim četvrtima. Društvo Azije, Muzej hrane i pića, Fondacija n+1 i Performa neke su od ustanova koje će dobiti sredstva u iznosu između deset i dvadeset hiljada dolara.

Iznose veće od 100.000 dolara dobiće velike institucije, kakvi su Fondacija "Solomon R. Gugenhajm" i Vitni muzej američke umetnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura