Aktuelno iz kulture

Preminuo pevač grupe Il Divo Karlos Marin

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/12/2021

-

22:04

Preminuo pevač grupe Il Divo Karlos Marin
Karlos Marin - Copyright AP/Berenice Bautista

veličina teksta

Aa Aa

Španski pevač Karlos Marin (53), koji je publici u Srbiji poznat kao član grupe Il Divo, preminuo je od posledica kovida. Njemu je virus dijagnostikovan 7. decembra, a kasnije je primljen u bolnicu u Mančesteru.

Vest o smrti Karlosa Marina potvrdila je i grupa Il Divo na Tviteru. “Teška srca vas obaveštavamo da je preminuo naš prijatelj i partner Karlos Marin. Nedostajaće mnogim prijateljima, porodici i fanovima. Nikada neće biti takvog glasa ni duha kao što je Karlosov”, objavljeno je na Tviter profilu grupe.

U sledećem postu se ističe: "17 godina nas četvorica smo bili zajedno na ovom neverovatnom putovanju, i naš dragi prijatelj će nam nedostajati. Nadamo se i molimo se da njegova divna duša počiva u miru – s ljubavlju, Dejvid, Sebastijen i Urs".

Bariton Karlos Marin je bio zvezda Il Diva od njegovog osnivanja 2003. godine, a grupa je prodala oko 30 miliona albuma širom sveta.

Rođen je u Nemačkoj, ali je odrastao u Španiji. Muzikom je počeo da se bavi još u detinjstvu. Osvojio je brojne nagrade.

Il Divo je multinacionalna muzička grupa koju je 2003. godine sastavio poznati muzički i televizijski producent Sajmon Kauel. Pored Marina, u grupu su ušli švajcarski tenor Urs Biler, francuski pevač pop muzike Sebastijen Izambar i američki tenor Dejvid Miler. 

Komentari (0)

Kultura