Aktuelno iz kulture

Beogradska filharmonija održala prvi od dva novogodišnja koncerta

Komentari

Autor: Tanjug

24/12/2021

-

23:45

Beogradska filharmonija održala prvi od dva novogodišnja koncerta
Beogradska filharmonija održala prvi od dva novogodišnja koncerta - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Beogradska filharmonija održala je večeras prvi od dva novogodišnja koncerta u Kolarcu i potvrdila status jednog od najboljih orkestara u Evropi.

Najavljeni klarinetista Kari Kriku morao je da otkaže dolazak u Beograd zbog bolesti, pa je sa filharmoničarima nastupio prvi klarinet orkestra Veljko Klenkovski.

Ekskluzivno za ovu priliku Kari Kriku je poklonio nekoliko numera Beogradskoj filharmoniji koje je Klenkovski virtuozno izveo na radost publike u Kolarcu koja je prvog klarinetistu orkestra nagradila ovacijama.

Flharmonijski perkusionisti su briljirali u kompoziciji "Bis" Miloša Branisavljevića koju je talentovani muzičar napisao u rekordnom roku.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Na repertoaru večeršnjeg koncerta našla su se i dela violiste Konstantina Blagojevića, još jednog primera super-talenta orkestra Beogradske filharmonije.

Publika je večeras uživala i u kompozicijama Dvoržaka, Bramsa, Šostakoviča, Štrausa... rumunskim tradicionalima...a bilo je večeras na repertoaru filharmoničara i slovenskih sentimenata i balkansih etno motiva...

Komentari (0)

Kultura