Aktuelno iz kulture

Ivan Karl: Nikita Mihalkov dolazi na 50. Fest, pozvali smo i Olivera Stouna

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2021

-

11:13

Ivan Karl: Nikita Mihalkov dolazi na 50. Fest, pozvali smo i Olivera Stouna
Ivan Karl: Nikita Mihalkov dolazi na 50. Fest, pozvali smo i Olivera Stouna - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević/AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu najavio je danas dolazak slavnog ruskog reditelja Nikite Mihalkova na 50. jubilarni Fest.

U izjavi Tanjugu, Karl je napomenuo da su planovi za organizaciju jubilarnog Festa ambiciozni, ali da zavise od pandemijske situacije.

"U ovom trenutku mogu da kažem da je realan dolazak Nikite Mihalkova, na otvaranje ili zatvaranje festivala. Istovremeno, uputili smo poziv Oliveru Stounu koji je najavio odgovor posle novogodišnjih praznika kada bude preciznije mogao da planira svoje aktivnosti", kazao je Karl.

Prema njegovim rečima, u planu je održavanje tribine pred publikom u kojoj bi Kusturica, Mihalkov i Stoun pred publikom i izneli svoje stavove i razmišljanja na razne teme - istorije, geopolitike, filma...

Karl je ranije najavio da će jubilarni 50. Fest biće održan od 25. februara do 6. marta naredne godine pod sloganom "Novi hrabri svet".

"Slogan prvog Festa 1971. godine bio je 'Hrabri novi svet', 50. Festa će biti 'Novi hrabri svet'. Jedna mala igra reči", rekao je Karl.

Preporuka za vas

Dokumentarac o Kenediju premijerno u Kanu: Postojao je motiv, Džon je želeo da razbije CIA na paramparčad, tvrdi čuveni Oliver Stoun

Komentari (0)

Kultura