Aktuelno iz kulture

Boda Ninković uz ovacije ispraćen u penziju

Komentari

Autor: Tanjug

29/12/2021

-

09:51

Boda Ninković uz ovacije ispraćen u penziju
Boda Ninković uz ovacije ispraćen u penziju - Copyright Dragana Udovičić

veličina teksta

Aa Aa

Kolege glumci su u utorak uveče ispratili Slobodana Bodu Ninkovića u penziju nakon izvođenja predstave "Kad su cvetale tikve" reditelja Bobana Skerlića na Velikoj sceni "Olivera i Rade Marković" Beogradskog dramskog pozorišta (BDP).

Predstava je ispraćena burnim aplauzom, a Ninković je na sceni dočekan uz stojeće ovacije i publiku koja je iznova uzvikivala njegovo ime.

Ninković je na sceni izjavio da je BDP jedno od njegova tri glavna pozorišta (druga dva su Jugoslovensko dramsko pozorište i Narodno pozorište), kao i da je neke od svojih prvih predstava odigrao upravo u u njemu.

"Dešifrovao sam BDP - Beogradsko dramsko pozorište, ali ja ga čitam kao `Bodino drugo poluvreme`", rekao je Ninković na sceni i svojim rečima nasmejao publiku.

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta, reditelj Jug Radivojević, poklonio je Ninkoviću sat sa ugraviranim imenom ove institucije i godinom njegovog odlaska u penziju, kao i veliki Ninkovićev portret crtan grafitnom olovkom, rad umetnika Lazara Ðembera.

Pored toga, Radivojević je podsetio da je večerašnja predstava bila 207. po redu u ovoj godini.

Glumačku postavu predstave "Kad su cvetale tikve" su, pored Ninkovića, činili i Miloš Biković, Nenad Gvozdenović, Danica Ristovski, Miodrag Radonjić, i mnogi drugi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura