Aktuelno iz kulture

Odložen Teatar na raskršću

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/12/2021

-

16:47

Odložen Teatar na raskršću
Odložen Teatar na raskršću - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodni pozorišni festival balkanskog kulturnog prostora "Teatar na raskršću", koji je planirano da bude održan u redovnom terminu od 11. do 19. marta 2022. godine, odložen je zbog neizvesne situacije sa koronavirusom.

Nov termin trećeg izdanja "Teatra na raskršću" planiran je sada za period od 5. do 12. septembra, saopštilo je Narodno pozorište u Nišu, organizator tog festivala.

Niško pozorište očekuje da će do septembra 2022. godine uslovi za organizaciju festivala "Teatar na raskršću" biti "adekvatniji i bezbedniji".

Narodno pozorište Niš istaklo je u saopštenju da se prilagođava novonastalim okolnostima i uz konsultaciju sa svim nadležnim organima ulaže maksimalan napor kako bi festival bio realizovan.

I drugo izdanje festivala "Teatar na raskršću" odlagano je dva puta zbog pandemije korona virusa, a održano je konačno u septembru, ponudivši šest predstava iz regiona u glavnom programu, u selekciji reditelja Vlatka Ilića i teatrologa Spasoja Ž. Milovanovića.

Odlaganje trećeg izdanja festivala "Teatar na raskršću" prva je takva reakcija organizatora nekog od festivala u Srbiji uoči očekivanog zahuktavanja novog talasa korona virusa, ocenjuje se u tekstu na portalu Seecult.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura