Aktuelno iz kulture

Glumica sa daljinskim upravljačem: Kakve serije voli da gleda Anđela Jovanović

Komentari

Autor: Staša Rosić

09/01/2022

-

09:30

Glumica sa daljinskim upravljačem: Kakve serije voli da gleda Anđela Jovanović
Glumica sa daljinskim upravljačem: Kakve serije voli da gleda Anđela Jovanović - Copyright profimedia/©CBS/Courtesy Everett Collection, profimedia, Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Mladu glumicu Anđelu Jovanović imali smo priliku da vidimo u mnogim domaćim hit serijama, kao što su "Vojna akademija", "Ekipa", "Švindleri", "Mama i tata se igraju rata", ali i u "Nečistoj krvi", gde igra jednu od glavnih uloga - Tašanu.

Anđela, koja je ćerka poznatog glumačkog para Dragana Jovanovića i Branke Pujić, nedavno je završila i master studije glume na filmu i to u prestižnoj Kraljevskoj školi za govor i dramu u Londonu, koju su pohađali Džudi Denč, Lorens Olivije, Vanesa Redgrejv i mnogi drugi velikani glumišta.

Svoju veštinu i talenat već je uspešno demonstrirala u mnogim ulogama, a kaže da naročito voli da radi serije.

This and That Productions/Promo

 

"One daju više prostora za glumce i ostavljaju prostor da se opširnije ispriča neka priča. U serijama imam osećaj kontinuiteta, pogotovo ako se radi o u nekoliko sezona. To mi je istovremeno i izazov, jer treba to održavati, živeti taj život nekoliko sezona. U svakom slučaju, uživam da radim serije i radujem se tom prostoru koji mi serija daje da živim kroz svoj karakter", kaže Jovanović za Euronews Srbija.

A budući da je sezona praznika i da mnogi u slobodno vreme uživaju da gledaju serije, zamolili smo je da sa čitaocima Euronews Srbija podeli svoje omiljene serije.

Koje serije ste gledali više puta?

Jako volim britanske serije, a više puta sam gledala je "Peaky Blinders", britansku seriju "Šerlok Holms", britanski "Office" i "Extras" i to su serije kojima se vraćam konstantno.

U kojoj seriji biste voleli da imate glavnu ulogu? 

Volela bih ulogu Tomija Šelbija u "Peaky Blinders". Generalno, uloge koje mene zanimaju su pretežno muške.

Kojoj seriji biste voleli da promenite kraj? 

Ima serija koje se nisu slavno završile, gde mi je kraj zasmetao, a od nekih koje sam nedavno gledala, to je svakako kraj treće sezone serije "You". On me je vrlo rastužio jer mi se strašno dopala glumica Viktorija Pedreti i volela bih da je drugačiji.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Uz koju seriju ste najviše plakali? 

U poslednje vreme se trudim da ne gledam serije koje me teraju da plačem, osim ako nije od sreće. U ovom periodu mi prija da gledam humoristične sadržaje, ali bilo je mnogo serija koje su me rasplakale. Tip sam koji se potpuno uživi kada nešto gleda i za mene ne postoji ništa drugo sem onog što se dešava u tom trenutku, tako da nije teško da me nešto rasplače, ako osetim da je iskreno i ako me se tiče. Ali takođe, istakla bih da je serija koja me je rasplakala dokumentarni serijal "Animal", kao i "Planeta Zemlja" Dejvida Atenboroua.

Koju seriju krišom volite da gledate?

Ne bih rekla da sam je gledala krišom, ali nešto što nema preveliku umetničku vrednost, a meni je bilo strašno zanimljivo je serija "You", koju sam već pomenula i čije sam sve tri sezone pogledala. Bila mi je veoma interesantna. Volim da gledam i "How I Met Your Mother", ali ne bih rekla ni da je to krišom. Volim da pogledam misteriozne i humoristične sadržaje.

Koju seriju smatrate potcenjenom? 

Moram da pomenem "Mer iz Istauna". Ne bih rekla da je potcenjena, jer je dobila mnogo nagrada i mnogo ljudi s posla zna za seriju. U njoj igra i moja omiljena glumica Kejt Vinslet. Ali za tu seriju bih rekla da zaslužuje mnogo veću gledanost i da za nju zna još više ljudi, zato što je stvarno fenomenalna i bavi se nekom tematikom koja do sada nije obrađivana.

Koja vam je omiljena serija na kojoj ste radili? 

Stvarno volim sve što radim, ali možda bih mogla da istaknem seriju koja mi je bila najteži zadatak, a to je "Nečista krv". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura