Aktuelno iz kulture

"Stanja", izložba radova Marka Kusmuka u Galeriji Sanjaj

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/01/2022

-

17:28

"Stanja", izložba radova Marka Kusmuka u Galeriji Sanjaj
"Stanja", izložba radova Marka Kusmuka u Galeriji Sanjaj - Copyright Vladimir Popović

veličina teksta

Aa Aa

Nakon izuzetno uspešnih izložbi u Nemačkoj, kao i u Splitu, Trebinju i Sarajevu, mladi ali već afirmisani slikar Marko Kusmuk predstaviće se beogradskoj publici u Galeriji Sanjaj (Dositejeva 11).

Otvaranje izložbe Marka Kusmuka pod nazivom "Stanja" zakazano je za sredu, 26. januara u 19 časova, a postavku će publika biti u prilici da vidi do 18. februara. 

 

Kompleksna i slojevita poetika jedna je od najupečatljivijih osobina radova ovog nadarenog umetnika. Podjednako dobro se snalazeći i u malom i u velikom formatu, Kusmuk upotrebom bogatog slikarskog rečnika uspeva da prikaže večne teme. 

Vladimir Popović

 

"Galerista Sanja Bjelanović Janković i ovom izložbom nastavlja da pruža priliku mladim umetnicima da javnosti prikažu svoja dela. Otuda je i praksa galerije `Sanjaj`, da tokom trajanja izložbi organizuje i umetnička vođenja za studente, kolekcionare i sve ljubitelje umetnosti", navodi se u saopštenju ove galerije.

Radno vreme galerije je od 12 do 20 časova radnim danima, subotom od 11 do 15 časova, a termini za stručna vođenja tokom trajanja izložbe mogu se potražiti na Instagram profilu Galerije Sanjaj. 

 

Komentari (0)

Kultura