Aktuelno iz kulture

"Dovoljno je reći... AKI": Koncert Parnog valjka u čast Rahimovskog 26. marta u Zagrebu

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2022

-

16:43

"Dovoljno je reći... AKI": Koncert Parnog valjka u čast Rahimovskog 26. marta u Zagrebu
"Dovoljno je reći... AKI": Koncert Parnog valjka u čast Rahimovskog 26. marta u Zagrebu - Copyright Tanjug/ Tanja Valič

veličina teksta

Aa Aa

Pop rok bend Parni valjak održaće 26. marta u zagrebačkoj Areni koncert u čast svog nedavno preminulog pevača Akija Rahimovskog (1955-2022).

"Na pozornici će nam u tome pomoći prijatelji muzičari, ali najviše i najglasnije ćete nam pomoći upravo vi. Hvala svima na divnim reakcijama i ogromnoj podršci", poručio je bend na zvaničnoj fejsbuk stranici svojim poštovaocima.

Za koncert pod nazivom "Valjak i prijatelji - Dovoljno je reći... AKI" ulaznice su rasprodate posle svega nekoliko dana.

Rahimovski je iznenada preminuo 22. januara u Zagrebu, a sa Parnim valjkom je bio od osnivanja 1975. godine i snimio je brojne albume i pesme koje su postale deo pop i rok istorije bivše Jugoslavije poput "Jesen u meni", "Zagreb ima isti pozivni", "Uhvati ritam" "Zastave", "Sve još miriše na nju" i druge.

Parni valjak je na dan sahrane pevača objavio pesmu "Ponovo", poslednju koju je snimio s Rahimovskim.

Koncert koji je Parni valjak nakon nekoliko odlaganja zbog pandemije trebalo da održi u novosadskom Spensu definitivno je otkazan nakon smrti Rahimovskog, saopštila je pre nekoliko dana promoterska kuća Long plej.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura