Aktuelno iz kulture

Porodica ubijene Haline Hačins tužila Aleka Boldvina, tvrde da je "odbio da vežba izvlačenje pištolja"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

16/02/2022

-

09:22

Porodica ubijene Haline Hačins tužila Aleka Boldvina, tvrde da je "odbio da vežba izvlačenje pištolja"
Porodica ubijene Haline Hačins tužila Aleka Boldvina, tvrde da je "odbio da vežba izvlačenje pištolja" - Copyright Roberto E. Rosales/Albuquerque Journal)/The Albuquerque Journal via AP, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Porodica Haline Hačins, direktorke fotografije koja je ubijena tokom snimanja flma "Rust", tužila je glumca Aleka Boldvina koji je u nju ispalio metak i producente filma, navodeći da je njihovo nepromišljeno zanemarivanje pritužbi u vezi sa bezbednošću na snimanju dovelo do njene smrti.

Advokati muža i devetogodišnjeg sina Hačinsove, rekli su da je Boldvin odbio da vežba način izvlačenja pištolja iz pojasa koji je koristio kada je ispalio smrtonosni hitac.

Boldinovi advokati odgovorili su da je tvrdnja da je glumac bio nepromišljen "potpuna laž".

U tužbi je podnetoj u Novom Meksiku, priložena je razmena tekstualnih poruka između snimatelja i producenta, u kojoj je pritužba na bezbednost pištolja nazvana "bezdušnim sarkazmom", prenosi AP.

Do sada je podneto više tužbi zbog pucnjave na snimanju filma "Rust", ali ovo je prvo koje je direktno povezano sa jednom od dve osobe koje su pogođene iz pištolja.

Tanjug/AP/Jim Weber; Profimedia; Screenshot/BBC

 

Prvu tužbu protiv producenata i drugih članova filmske ekipe, uključujući i Boldvina, podneo je Serž Svetnoj, šef rasvete na snimanju pomenutog filma u Santa Feu u Novom Meksiku.

On je u tužbi, između ostalog, istakao i to da na snimanju nisu primenjeni bezbednosni standardi i da je dozvoljeno da "revolver napunjen bojevom municijom bude uperen u žive ljudi na setu filma".

S druge strane, glavna oružarka na pomenutom projektu Hana Gutjerez Rid pokrenula je i sopstvenu tužbu protiv dobavljača municije.

"Optuženi je distribuirao i prodavao rekvizitersku municiju koju je predstavljao kao nerizičnu, ne upozoravajući na opasnosti koje su mogle biti izbegnute, da su blagovremeno bile predočene", stoji u tužbi Hane Gutjerez Rid, koju je podnela Sudu u Novom Meksiku protiv Seta Kenija i njegove firme iz Albukerkija "PDQ Arm and Prop".

Pored toga što tužba detaljno opisuje navodni nemar optuženog, ona navodi da je na setu već bilo problema sa oružjem i da je rekviziterka Sara Zakri to pokušala da prikrije. 

Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong

 

Tužbu protiv Boldvina i drugih producenata filma podnela je i članica filmske ekipe Mejmi Mičel koja je navela da prema scenariju nije bilo neophodno da se puca iz pištolja tokom scene koju je Boldvin uvežbavao, kada je ubio Hačins. Prema njenoj tvrdnji i onome što je navela u tužbi, odgovornost za sprečavanje tragedije bila je i na glumcu.

Nedavno je i medicinska sestra Čeril Šefer, koja je pružila prvu pomoć direktorki fotografije, podnela je tužbu za nemar protiv nekoliko članova ekipe i produkcije tog ostvarenja. 

Halina Hačins je ubijena 21. oktobra 2021, a reditelj Džoel Souza istog dana na snimanju filma "Rust", kada je Boldvin u zgradi crkve na ranču Bonanza Krik u blizini Santa Feauvežbavao scenu i tom prilikom ispalio, kako se ispostavilo, bojevi metak.

Preporuka za vas

Nova tužba protiv Aleka Boldvina: Porodica poginulog marinca optužuje glumca za klevetu, traže 25 miliona dolara odštete

Komentari (0)

Kultura