Aktuelno iz kulture

Ana Mandić: Dobro je dok se radi

Komentari

Autor: Tanjug

17/02/2022

-

11:37

Ana Mandić: Dobro je dok se radi
Ana Mandić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Ana Mandić u filmu "Prolećna pesma" rediteljke Natalije Avramović igra drugaricu glavne junakinje Petre, koju tumači Mihaela Stamenković, i koja se vraća u Srbiju iz Južne Afrike kako bi se venčala među svojim prijateljima i prodicom.

"Imala sam veliku podršku rediteljke i svih sa seta i to je bilo jedno uzbudljivo iskustvo. Otputovali smo na Adu Bojanu gde smo snimali venčanje. Nije neka duga scena, ali smo bili tamo par dana kao bismo što verodostojnije snimali taj događaj", prisetila se Mandić.

Glumica je rekla da joj je drago što je do sada film lepo kuminicirao na festivalima na kojima je osvojio razne nagrade, nada se da će i sada dobro proći u srpskim bioskopima i "da će ga publika prihvatiti".

"Nadam se da će ženska publika dolaziti da pogleda film. Natalija priča priču jedne žene, samohrane majke, koja prolazi kroz određenu fazu svog života", istakla je Mandić.

U predstavi "Amsterdam" izraelske spisateljice Maje Arad Jasor, koja je odnedavno prvi put postavljena u regionu u beogradskom Ateljeu 212, Mandić igra jevrejsku violinistikinju kojoj stiže neplaćeni račun za gas iz 1944. godine kao dug stana u kome živi.

Mandić je rekla da njena junakinja, u devetom mesecu trudnoće, počinje da traži odgovore ko, zašto i ko bi to trebalo da to plati, i dodala da je "dosta uzbudljiva priča", koja počne u formi prepričavanja o tome kako se nešto desilo i kreće predstava u predstavi.

Prema njenim rečima, u predstavi koja se suočava sa traumama prošlost i genocida njena uloga je bila prilično zahtevna, a rediteljka Iva Milošević je sve "jako lepo i precizno vodila".

"Današnje vreme je prepuno predrasuda i osuda, antisemitizma i rasizma. Čini mi se da nismo dovoljno naučili iz onoga što su naši preci imali da nam kažu. Ovo je podsetnik da smo zalutatli i da se vratimo na prave vrednosti", istakla je glumica.

Upitana kako gleda na trenutnu hiperprodukciju televizijskih serija u Srbiji, Mandić je primetila da je "lepota u oku posmatrača".

Prema njenim rečima, "neko će da iskoristi to kao priliku, a neko će da kaže iskaču mi iz frižidera".

"Meni je baš drago da nam se to desilo. Srećna sam što su mnoge mlađe kolege dobile priliku da ih neko vidi. Ranije to nije bilo tako učestalo i izvodljivo. Imamo dosta mladih fantastičnih glumaaca. Ima da se radi. Dobro je dok se radi", zaključila je Mandić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura