Aktuelno iz kulture

Dejan Tiago-Stanković i Ante Tomić u petak se druže sa čitaocima u Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/03/2022

-

11:10

Dejan Tiago-Stanković i Ante Tomić u petak se druže sa čitaocima u Novom Sadu
Dejan Tiago-Stanković i Ante Tomić u petak se druže sa čitaocima u Novom Sadu - Copyright Promo/Laguna

veličina teksta

Aa Aa

Ugledni pisci, dobitnici brojnih književnih priznanja koji se rado čitaju u regionu i šire, Dejan Tiago-Stanković i Ante Tomić družiće se u petak, 4. marta, sa čitaocima u Novom Sadu u Laguninoj knjižari u Zmaj Jovinoj 12.

Najpre će od 17 sati čitaoci moći da upoznaju autora romana "Zamalek" i "Estoril", Dejana Tiago-Stankovića. On je u svetsku književnost ušao kao prevodilac na srpski dela portugalskog nobelovca Žozea Saramaga, ali i dela našeg nobelovca na portugalski, Ive Andrića.

Zatim je svoj književni talenat ispoljio i u sjajnim romanima "Estoril" i "Zamalek" koji su naišli na sjajan prijem i kod čitalaca i kod književnih kritičara. Nedavno je stigla i Nagrada Evropske unije za književnost za "Zamalek".

Istoga dana, u petak, 4. marta od 18 sati, sa čitaocima i posetiocima knjižare u Zmaj Jovinoj, družiće se hrvatski pisac, novinar i scenarista Ante Tomić, čije su se dve knjige "Pogledaj što je mačka donijela" i "Čudo u Poskokovoj Dragi" pojavile u izdanju Lagune.

Pored plodne književne karijere, Tomić piše za hrvatski Jutarnji list, i kolumne Vlaška posla za Slobodnu Dalmaciju. Na festivalu Raindance 2017. podelio je sa Rajkom Grlićem nagradu za najbolji scenario za film "Ustav Republike Hrvatske".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura