Aktuelno iz kulture

Janko Popović Volarić u "Velikom Getsbiju" umesto Miloša Timotijevića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/03/2022

-

10:48

Janko Popović Volarić u "Velikom Getsbiju" umesto Miloša Timotijevića
Zvonimir Ferina - Copyright Zvonimir Ferina

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski glumac Janko Popović Volarić, koga televizijski gledaoci pamte po serijama "Obični ljudi", "Ponos Ratkajevih" i "Kud puklo da puklo", sve češće je gost Beograda.

Publika je nedavno imala priliku da ga gleda u seriji "Čudne ljubavi" u režiji Nikole Koja, a sada se će prvi ptu biti gost i jednog pozorišnog projekta u Beogradu.

Volarić će, naime, u subotu 12. marta i potom 30. marta, igrati u dramu "Veliki Getsbi" na sceni Madlenijanuma.

Janko Popović Volarić je rođen 1980. u Zagrebu, diplomirao je na Akademiji dramske umetnosti 2012. u istom gradu. Glumio je u četrdesetak predstava u mnogim hrvatskim pozorištima, poput HNK Varaždin, HNK Šibenik, Teatra ITD, Teatra Exit i Zagrebačkog kazališta lutaka, a značajno je njegovo angažovanje u Glumačkoj družini Histrioni.

Snimio je brojne filmove i serije, od domaćih zapažene su njegove uloge u "Tajkunu" i "Jedini izlaz". Dobitnik je Zlatne arene za glavnu mušku ulogu u filmu "Comic Sans" 2018. na filmskom festivalu u Puli. Sada je prvi put gost jednog srpskog pozorišta, gde je na poziv Ane Radivojević Zdravković, pristao da zameni Miloša Timotijevića u ulozi Toma u drami "Veliki Getsbi".

Zvonimir Ferina

Janko Popović Volarić:  Svi znamo takvog jednog `Toma` - samouverenog, bahatog tipa, koji s tom preteranom sigurnošću zapravo skriva neku svoju slabost i nesigurnost

"Mislim da Miloš Timotijević i ja jednako iščitavamo taj lik, tako da smatram da će razlike biti jedino u našim glumačkim habitusima i tu će se najviše razlikovati naše interpretacije. Svi znamo takvog jednog `Toma` - samouverenog, bahatog tipa, rođenog sa `zlatnom žicom`, koji s tom preteranom sigurnošću zapravo skriva neku svoju slabost i nesigurnost, te igra jedan život za `publiku`, a drugi živi `iza zastora`, te zapravo nije ni slobodan ni srećan, a kao takav, ni uvek dobronameran ni empatičan", kazao je za sajt Madlenijanuma Janko Popović Volarić.

Predstava "Veliki Getsbi" sa Jankom Popovićem Volarićem je na repertoaru Opere i teatra "Madlenianum" i 12. i 30 marta od 19.30 časova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura