Aktuelno iz kulture

Milica Janketić: Svako dođe po nešto kod "Velikog Getsbija"

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2022

-

13:49

Milica Janketić: Svako dođe po nešto kod "Velikog Getsbija"
Tanjug/Rade Prelić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Milica Janketić koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi "Veliki Getsbi", koja je nedavno obnovljena u operi i teatru "Madlenijanum".

Janketić je rekla da su glumci već "sve znali" na probama povodom povratka predstave premijerno izvedene 2015. godine u Madlenijanumu.

Glumica se za svoju ulogu bila ranije pripremala čitanjem istoimenog romana Skota Ficdžeralda i gladajući po njemu snimljene filmove.

Euronews

"Sećam se da sam podvlačila u romanu neke rečenice, opise što se tiču mog lika, ali to ne mogu da kažem da je bilo zahtevno. To je normalan proces na koji smo mi glumci navikli", rekla je Janketić.

Upitana šta publiku privlači "Velikom Getsbiju", Janković je rekla da "svako dođe po nešto", pošto se radi o predstavi epohe sa kostimama, a tragična je i ljubavna priča, u kojoj je "Getsbi pravio žurke očekivajući da će se Dejzi jednog dana pojaviti".

Kako kaže odnedavo vratila na scenu ulogama u Velikom Getsbiju", zatim u predstavama "Ima nešto što bi trebalo da znaš" i "Komediji zabune" pozorišta Slavija, a igra i u kabareima "Cimet i vanila" i "Ljubavni vremeplov 2", u kome se pojavljuje sa njegovom autorkom Vesnom Stanković.

Tanjug/Rade Prelić

 

"Sad se uklapam malo sa bebom. Trčim kući posle predstave, ali prija mi. Polako se vraćam u predstave i to je taman prava mera da uspostavim privatni i profesionalni život", istakla je glumica.

Janketić igra i u seriji "Ubice mog oca", u kojoj se pojavljuje i njen brat Marko Janketić, a o trenutnoj televizijskoh hiperprodukciji u Srbiji kaže da je "prednost što glumci imaju dosta posla, a možda su mane što se brzo radi", ali dodaje da "imamo sjajnih serija".

Upitana da li to što dolazi iz glumačke porodice čuvenog Mihajla Janketića donosi pritisak, Milica Janketić je rekla da to "nosi određeno breme i obavezu i potrebu za stalnim dokazivanjem".

"Kad sam upisivala akademiju - 'To je ćerka Miše Janketića!' I onda stalno moram da budem najbolja, da se dokažem i pokažem. Jeste obaveza, ali i lepo je kada ispratite jednu tradiciju. Imamo jednu porodičnu fabriku", rekla je Janketić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura