Aktuelno iz kulture

"Veliki Getsbi" ponovo na sceni Madlenijanuma: Branislav Trifunović i Tamara Aleksić u obnovi čuvene drame

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/12/2021

-

15:47

"Veliki Getsbi" ponovo na sceni Madlenijanuma: Branislav Trifunović i Tamara Aleksić u obnovi čuvene drame
Zoran Škrbić/Madlenianum - Copyright Zoran Škrbić/Madlenianum

veličina teksta

Aa Aa

Premijera obnove drame "Veliki Getsbi", koju je po legendarnom Ficdžeraldovom romanu napisao Hristo Bojčev, očekuje posetioce Madlenijanuma na početku 2022.

Premijera ove predstave, u režiji Ane Radivojević Zdravković, izvedena je 18. decembra 2015. godine, a naslovnu ulogu tada je tumačio Ivan Bosiljčić. Predstava je pred punom dvoranom izvođena tri sezone, a od 19. januara 2022. vraća se na scenu "Madlenianum" sa Branislavom Trifunovićem u ulozi Džeja Getsbija.

Zoran Škrbić/Madlenianum

 

Pozorišna verzija "Velikog Getsbija" je zapravo vrlo intimna postratna ljubavna priča koja zaobilazi raspuštenost glamuroznih proslava u velelepnoj vili novopečenog bogataša Džeja Getsbija. Na sceni se ogoljava namučena duša Getsbija vojnika koji je zbog rata izgubio svoju veliku ljubav, devojku Dejzi. U drami on čini sve da je vrati u svoj život iako je ona udata za drugog čoveka sa kojim ima i dete. Džej Getsbi čini sve za Dejzi, dajući konačno za nju i svoj život.

Vladimir Nešović/Madlenianum

 

Raskošni kostimi Jelene Stokuće, zamamna plava scenografija Dejana Pantelića upotpunjena automobilom iz Muzeja automobila Bratislava Petkovića i prava melodramska muzika Janje Lončar su teren u kojem će publika "Madlenijanuma" uz Branisalva Trifunovića ove sezone gledati i Tamaru Aleksić, Ljubomira Bulajića, Miloša Timotijevića, Borku Tomović/ Daninu Jeftić, Sofiju Juričan, Milana Čučilovića/ Davora Perunovića, Milicu Janketić, Maju Lukić, Vladimira Tešovića, Dunju Mihailović/Sara Cenić, kao i malog francuskog buldoga Kuma.

Reprize su 26. januara za Dan Madlenijanuma i potom 2. februara.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura