Aktuelno iz kulture

Povratak Ivane Žigon na scenu Narodnog pozorišta sa predstavom "Iranska konferencija"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/03/2022

-

11:11

Povratak Ivane Žigon na scenu Narodnog pozorišta sa predstavom "Iranska konferencija"
Ivana Žigon - Copyright E-Stock/Aleksandar Bačlija

veličina teksta

Aa Aa

Veoma brižljivo je rediteljka Ivana Vujić birala ulogu kojom će se prvakinja drame Ivana Žigon vratiti na scenu svoje matične kuće.

U predstavi "Iranska konferencija" ruskog pisca Ivana Viripajeva, Ivana Žigon igra ulogu iranske pesnikinje, koja snagom umetnosti odgovara na otvorena pitanja koja nameće današnja civilizacija.

Povratak Ivane Žigon dogodiće se 13. marta (20.30h) na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta, a u nameri da se upravo njenom interpretacijom ove uloge, u kojoj nastupa i peva na persijskom jeziku, najavi veliki praznik proleća koji se u Iranu slavi kao Nova godina, navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta.

U predstavi igraju: Radmila Živković, Ivana Žigon, Nebojša Kundačina, Slobodan Beštić, Vanja Milačić, Gojko Baletić, Maja Kundačina, Zoran Ćosić, Bogdan Bogdanović, Bojana Bambić i kao učesnici video konferencije, Dušan Matejić, Iva Milanović i Teodora Dragićević.

Dramu Ivana Viripajeva "Iranska konferencija" u prevodu Sanje Milić, režirala je Ivane Vujić, koja je uradila idejno rešenje scenografije i odabir muzike za predstavu. Dramatrug je Ljubinka Stojanović, a autorski tim čine još i kostimograf Dušica Knežević, scenski govor Ljiljana Mrkić Popović, scenski pokret Sonja Vukićević, video rad Svetlana Volic i scenograf realizator Jasna Saramandić.

Predstava je premijerno izvedena 9. marta na sceni "Raša Plaović", što je ujedno i prvo izvođenje ove drame u Srbiji, a igrali su  Radmila Živković, Vjera Mujović, Nebojša Kundačina, Slobodan Beštić, Vanja Milačić, Gojko Baletić, Maja Kundačina, Zoran Ćosić, Bogdan Bogdanović, Bojana Bambić i kao učesnici video konferencije, Dušan Matejić, Iva Milanović i Teodora Dragićević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura