Aktuelno iz kulture

Goran Bogdan o drugoj sezoni "Močvare": Nikola je tempirana bomba, ali ga Vojvodina malo uzemlji i smiri

Komentari

Autor: RTS

12/03/2022

-

13:58

Goran Bogdan o drugoj sezoni "Močvare": Nikola je tempirana bomba, ali ga Vojvodina malo uzemlji i smiri
Goran Bogdan o drugoj sezoni "Močvare": Nikola je tempirana bomba, ali ga Vojvodina malo uzemlji i smiri - Copyright FIREFLY PROMO

veličina teksta

Aa Aa

Nakon premijernog emitovanja na televiziji Superstar (11. marta), druga sezona napetog trilera "Močvara" od vikenda, 12. i 13. marta, počinje sa emitovanjem na Prvom programu RTS.

"Močvara" je nastala po scenariju Milene Marković i u režiji Olega Novkovića, a gostujući u Beogradskoj hronici RTS, Goran Bogdan je najavio da je druga sezona serije različita u odnosu na sadržaj koji su gledaoci mogli da vide u prvoj sezoni "Močvare".

"Jako je drugačija. Prva je bila mračna i teška. To je lepota Mileninog pisanja i Olegovog rada, sa kojima mi je čast da radim, stvarno sam srećan. A druga sezona, ko je gledao prvu, biće apsolutno drugačija. To je kao neka nova serija", rekao je Bogdan za javni servis.

Radnja serije se odvija u Vojvodini, dok su dešavanja iz prve sezone bila smeštena u Beogradu.

"Novi su likovi, imamo puno kolega iz Mađarske koji su u drugoj sezoni, pa se i priča mađarski, a drugo podneblje i drugi jezik automatski te izmeštaju u neki novi svet", kaže Bogdan i dodaje da njegov lik inspektora Nikole, i u novoj sezoni - nastavlja da se bori.

"Autodestruktivac je, tempirana bomba, on je stalno negde na rubu. On pomaže drugima zato što valjda sebi ne može pomoći. On stalno tinja, a Vojvodina ga malo uzemlji i smiri, zaljubi se...", ispričao je Bogdan, i istakao da drugu sezonu mogu pratiti i oni koji nisu odgledali prvu.

"Uloge osećam pod jezikom"

Nova sezona Močvare ima deset epizoda, a Bogdan poručuje gledaocima da očekuju spektakl: "Mislim da je to jedna posvećena, kvalitetna, i sigurno dobra serija". 

Glumac je prokomentarisao i regionalnu saradnju, kada su u pitanju TV projekti: "Događa se nešto dobro za našu struku, u poslednje vreme se snima puno, kvantitet nužno rađa kvalitet, tako da se svi nalazimo u nekoj renesansi što se tiče snimanja, produkcija, serija..."

Govoreći o tome kako inače bira uloge, kaže da to radi "po nekom senzibilitetu koji nije stalan, koji se menja i plivajući je".

"Zavisi od perioda života, u kom se stanju ja nalazim, nekad mi paše više to, nekad to - to jednostavno osetiš pod jezikom", opisao je Bogdan u Beogradskoj hronici i dodao da je lepota u tome da se, "kada se dobije uloga, na njoj radi".

Preporuka za vas

Jana Bjelica: Ne dopuštam sebi da sedim i komentarišem, smatram da je to gubljenje vremena

Komentari (0)

Kultura