Aktuelno iz kulture

Sonja Kolačarić: Likovi u "Močvari" su slojeviti i trebalo je ući u njihov intimni svet, oživeti ih na najbolji način

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2022

-

17:36

Sonja Kolačarić: Likovi u "Močvari" su slojeviti i trebalo je ući u njihov intimni svet, oživeti ih na najbolji način
Sonja Kolačarić: Likovi u "Močvari" su slojeviti i trebalo je ući u njihov intimni svet, oživeti ih na najbolji način - Copyright Tanjug/Zoran Stanić

veličina teksta

Aa Aa

Druga sezona serije "Močvara" kreće s emitovanjem 11. marta na televiziji Superstar, dan kasnije i na RTS.

U nastavku "Močvare" ubistvo divlje devojke pokvariće prividnu idilu u Senti, i obelodaniti mračne tajne u koje je upletena moćna porodica Garčević, ali i drugi žitelji. U istrazi se Nikoli Krsmanoviću (Goran Bogdan) i Milki Bjelić (Jana Bjelica), pridružuje inspektor Atila Varga u tumačenju Roberta Ožvara.

Glumica Sonja Kolačarić igra doktorku Mariju Garčević, koja živi u Senti u zamku sa porodicom, i nedavno je na konferenciji za medije istakla da u seriji svaki lik ima svoju tajnu, te da gledaoci do samog kraja neće znati šta ko čuva i krije.

"Milena Marković je fantastično i duboko napisala likove koji su slojeviti i trebalo je ući u njihov intimni svet i pokušati da se ožive na najbolji mogući način", rekla je za Tanjug Sonja Kolačarić i dodala da je Milena Marković izuzetan pisac, da je ceni i da joj je čast da radi sa njom.

"Ova sezona je dosta drugačija od prve. Piktoresknija je, ima više različitih likova. U pitanju je leto, vrućina je velika, svi se znoje, ima puno muva. I dalje je Nikola Krsmanović glavni junak i pratimo njegovo istraživanje zločina, ali ima puno porodičnih odnosa, intrigantnih i interesantnih, i mislim da je to za ovu sezonu plus", ocenila je Kolačarić.

Napomenuvši da su ekipi svi glumci koje poštuje, Kolačarić je pored Gorana Bogdana koji igra Krsmanovića, pomenula i Miloša Timotijevića i Lidiju Kordić i Anju Pavićević koje igraju njene ćerke i sa kojima je "jako lepo radila".

"Volim da delim kadar sa devojkama i možda mi je sa tim mojim devojčicama bilo najdraže, iako i ove momke vrlo poštujem", istakla je Kolačarić.

Milan Đakov

Iz predstave "Godine vrana"

Glumicu uočekuju 12. i 13. marta u Narodnom pozorištu u Beogradu premijere predstave "Godine vrana" pisca i reditelja Siniše Kovačevića, koja ima dve glumačke podele.

"Sa Sinišom sam radila `Veliku dramu`. Sa njim to generalno ide veoma lagano. Imam čast da sarađujem sa nekim dobrim savremenim piscima. I to što on napiše jednostavno čovek nema velikih poteškoća da izgovori. Verujem da ćemo napraviti nešto što će trajati novih 20 godina kao što je trajala i `Velika drama`. Možda i više", rekla je Kolačarić.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Empirista

26.03.2022 20:13

Kao veliki postovalac dvojca reditelj/scenaristkinja, ova druga sezona Mocvare iz epizodu u epizodu me uspeva iznenaditi svojom gotovo istaknutom banalnoscu, gotovo neverovatno tanko tkivo radnje za nekoga njihovog renomea. Gledao/citao sam veliku vecinu onoga sta su radili i slobodno mogu da kazem da je, pokusavajuci biti objektivan, ovo pri samom dnu njihovih ostvarenja.

Kultura