Aktuelno iz kulture

Požar u čuvenom studiju u Londonu, gorela scenografija nove "Snežane"

Komentari

Autor: Variety

16/03/2022

-

10:58

Požar u čuvenom studiju u Londonu, gorela scenografija nove "Snežane"
Pinewood Studios - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Požar je izbio u čuvenom filmskom studiju Pajnvud (Pinewood) u Londonu, u trenutku kada je ekipa pripremala set za snimanje nove Diznijeve adaptacije čuvene bajke "Snežana i sedam patuljaka".

U požaru koji se juče dogodio oko 15 časova nije bilo povređenih, a kako prenose britanski i američki mediji, više od 12 vatrogasnih vozila je gasilo plamen.

Prema navodima Variety, do izbijanja požara je došlo pošto je drvo palo na rasvetne uređaje i izazvalo plame, a vatra se brzo proširila i zahvatila veći deo scenografije koja je u najvećoj meri napravljena od drveta.

U ovom filmskom studiju snimani su kultni serijali - "Džejms Bond" i Ratovi zvezda".

Pajnvud je i ranije "goreo". Prvi put, bilo je to 1984. godine kada je Ridli Skot snimao film "Legenda", a požar se desio i 2006, kada je sniman nastavak serijala o čuvenom tajnom agentu 007 "Kazino rojal".

Podsetimo, naslovnu ulogu u novoj "Snežani" igra Rejčel Zegle, zvezda Spilbergovog rimejka čuvenog mjuzikla "Priče sa zapadne strane", a Gal Gadot će tumačiti Zlu kraljicu.

Režiju "Snežane" će potpisati Mark Veb, inače poznat po filmovima o Spajdermenu, dok će pesme za novu "Snežanu" pisati Bendž Pasek i Džastin Pol, duo koji je potpisao i hvaljeni i nagrađivani "La La Land".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura