Aktuelno iz kulture

Goran Bogdan: Ne treba gubiti glavu i plašiti se grešaka - osluškujemo se i u tim greškama, nek nam one budu putokaz

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2022

-

17:22

Goran Bogdan: Ne treba gubiti glavu i plašiti se grešaka - osluškujemo se i u tim greškama, nek nam one budu putokaz
Goran Bogdan - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Goran Bogdan koji se u drugoj sezoni serije "Močvara" vratio svojoj ulozi inspektora Nikole Krsmanovića kaže da je tog lika "jako teško igrati i da stvarno zahteva celokupni angažman".

"On je raspali alkoholičar, izgubljena duša, autodestruktivac, on je mrak. On je sprega svega toga sa nekom ljubičicom unutra. Kao mračna komora gde raste mali cvet koji je jako krhak na prvu, ali je svrha Nikole Krsmanovića", ocenio je glumac u intervjuu za Tanjug Reflektor.

Euronews

Bogdan je istakao da mu je zanimljiva autodestruktivnost njegovog lika, pošto se ne ide ka njoj, već od nje ka "nekom svetlu i spasu", kao osoba koja "koliko sebe ne može spasti toliko želi da spašava druge".

Prema njegovim rečima, prva sezona "Močvare" se odigravala u novobeogradskom sivilu, a sada je serija izmeštena u drugačiji svet - Vojvodinu, gde su "ravnica, leto i sunce" super poligon za radnju.

"Kada (Nikola) dođe na tako usporeno tlo tako se događa njemu nešto čudno. On je sav eksplozija, neka ranjena životinja, ali tu se sam uspori. Što mu je ispočetka jako nezgodno, jer se još bolje vidi tu nema gde da trči", primetio je Bogdan.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Glumac je istakao da je veliki obožavalac pisanja Milene Marković koja potpisuje scenario i režije Olega Novkovića i da su njih dvoje "super kombinacija".

"Pitao sam Olega kako da to igram, nisam ni sam znao. On (Nikola), da je u Beogradu, razbio bi kafanu, prebio bi nekoga, slupao bi policijski auto... A ovde on da razbije nešto, morao bi da trči još 50 kilometara do drugog prostora", rekao je Bogdan.

Prema njegovim rečima, druga sezona je kao "nova serija", koju sa prvom "likovi lepe i povezuju, ali ovo će biti apsolutno drugačije".

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Bogdan je ocenio da je "druga sezona i kriminalistički drugačija, slučaj je čudniji, ljudskiji je".

"Ali ta Vojvodina i Vojvođani daju novu dimenziju. I mađarsku dimenziju je zanimljivo videti. Krsmanović ne može da se tu vodi alatima kojima je navikao i sam je zbunjen. Ovde nije toliko dobar detektiv kao u prvoj sezoni. Ovde na prostranstvu vetar odnese taj njegov njuh", naveo je glumac.

Upitan šta bi posavetovao u pogledu karijere svoje mlađe kolege, Bogdan je istakao da "kvantitet negde rađa kvalitet".

"Ne treba gubiti glavu i ne treba se bojati grešiti. Greška je preduslov evolucije. Osluškujemo se i u tim greškama. Nemojmo da se mrzimo zbog grešaka, nego da nam budu putokaz i svetlo koje nas vodi kroz dubinu", zaključio je Bogdan.

Preporuka za vas

Miona Marković za Euronews Srbija: Kao što je nemoguće proći svaki kasting, verujem da nije zdravo ni prihvatiti svaku ulogu
Jana Bjelica: Ne dopuštam sebi da sedim i komentarišem, smatram da je to gubljenje vremena

Komentari (0)

Kultura