Aktuelno iz kulture

Goran Bogdan: Prepao sam se da ću ostati u komičnim likovima, pa sam birao "što teže", a sada sam se opet zaželeo nečega romantičnijeg

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2021

-

10:55

Goran Bogdan: Prepao sam se da ću ostati u komičnim likovima, pa sam birao "što teže", a sada sam se opet zaželeo nečega romantičnijeg
Goran Bogdan - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Goran Bogdan koji je govorio o razvoju njegovog lika inspektora Nikole Krsmanovića u predstojećoj drugoj sezoni serije "Močvara", radu na ozbiljnim i komičnim ulogama, kao i o planovima u skorijoj budućnosti.

Novih deset epizoda "Močvare" reditelja Olega Novkovića i scenaristkinje Milene Marković, koje će se stilski i vizuelno naslanjati na prvu sezonu, publici će doneti nove priče u kojoj inspektor Krsmanović istražuje niz okrutnih ubistava, ali i istovremeno otkriva tajnu vlastitog porekla.

Inspektor Krsmanović dobija u nastavku i dostojnog naslednika u liku Atile Seleša, koga tumači mladi vojvođanski glumac Robert Ožvar.

Radnja nove priče "Močvare" je smeštena u Senti, u naizgled idiličnom vojvođanskom mestu, na obali reke, gde nekoliko porodica živi, vlada i odličuje o životu i smrti. Kroz nove epizode publika će moći da vidi kako se inspektor Nikola menja, kako je spreman da prašta kao i šta će sa njim novo događati, a to sve mogu da budu ključna pitanja za razvoj nekih novih priča.

Prema rečima Bogdana, u drugoj sezoni će "Močvara" biti "supersprega melodrame i pravog noar krimića".

"Za razliku od prve sezone, koja je bila dosta mračna, baš je bila prava močvara, više mi se sviđa u drugoj sezoni što idemo u suprotnom smeru. Mesto je Senta, Vojvodina, spržena ravnica, leto, vrućina, znoj... dijametralno suprotno od prve sezone", rekao je Bogdan.

Prema njegovim rečima, u nastavku serije, čije je snimanje trenutno u toku, zločin nije toliko brutalan kao u prvoj sezoni, a radnja ide "dublje u likove".

"Lik Krsmanovića je prvoj sezoni dosta rastrzan i mračan, bori se sa svojim demonima iz prošlost... U ovoj sezoni on dođe do zida. Sve priče mu se zatvore, samo je pitanje da li će otići skroz, nestati, umreti ili će naći neku novi snagu", naveo je Bogdan.

Pored Bogdana i Ožvara, u seriji igraju i Jana Bjelica, Sara Klimoska, Sonja Kolačarić, Miloš Timotijević, Marko Janketić, Lidija Kordić, Katarina Marković, Marta Bjelica, Dragan Mićanović, Dejan Dedić, Anja Pavićević, Stefan Trifunović, Bojan Žirović, Nenad Stojmenović, Slobodan Boda Ninković i mnogi drugi.

Produkcijska kuća Firefly i Telekom Srbija stoje iza ovog originalnog TV formata, čije premijerno emitovanje možemo da očekujemo tokom sledeće godine na kanalu Superstar TV.

Tanjug/Miloš Milivojević

Bogdan kaže i da se "nešto krčka" na međunarodnom planu

Goran Bogdan je poznat po dramskim ulogama, mračnim likovima kakve je ostvario u filmu "Otac" (2020) i serijama "Senke na Balkanu" (2019-2020), "Močvara" (2020) ili treća sezona "Farga" (2017). Ali glumac podseća da je na početku bavljenja glumom uglavnom dobijao uloge u komedijama kakve su "Sonja i bik" (2012) i "Svećenikova djeca" (2013).

"Prepao sam se od toga da će me to nekako obeležiti, da ću ostati u tim komičnim likovima. Prepao sam se, pa sam birao `što teže to bolje`. Sada sam se opet zaželeo nečega komičnijeg, malo romantičnijeg", priznao je Bogdan.

Glumac nominovan za Evropsku filmsku nagradu za ulogu u filmu "Otac", o planovima za međunarodnu karijeru kaže da se "nešto krčka" i nada se da će se, nakon što je pandemija u poslednjih godinu i po poremetila svima mnoge planove, "od zime početi nešto realizovati".

Komentari (0)

Kultura