Aktuelno iz kulture

Netfliks vraća seriju "Sluga naroda" u kojoj ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski igra glavnu ulogu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/03/2022

-

10:13

Netfliks vraća seriju "Sluga naroda" u kojoj ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski igra glavnu ulogu
Netfliks vraća seriju "Sluga naroda" u kojoj ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski igra glavnu ulogu - Copyright Printscreen YouTube/KinoGuru

veličina teksta

Aa Aa

Serija "Sluga naroda" u kojoj glavnu ulogu igra aktuelni predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ponovo je dostupna na Netfliksu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kompanija je to objavila na svom zvaničnom Tviter nalogu.

U toj seriji Zelenski glumi seoskog učitelja Vasila Goloborotka, koji iznenada postaje predsednik države, nakon što njegov video u kom kritikuje korupciju u državi postane viralan.

Serija je počela da se emituje 16. novembra 2015. na ukrajinskom kanalu 1+1, a zbog velikog uspeha, imala je tri sezone i spinof film. 

Otkako je Zelenski postao lice ukrajinskog suprotstavljanja ruskoj invaziji, interesovanje za seriju je dostiglo vrhunac i u inostranstvu.

Projekat je dobio brojne nagrade u Americi, Nemačkoj i Južnoj Koreji.

Zelenski je pre svog predsedničkog mandata imao bogatu glumačku karijeru, a pozajmljivao je i glas glavnom junaku crtanog filma "Meda Padington" na ukrajinskom jeziku.

Ipak, uloga u "Slugi naroda" katapultirala ga je u sam vrh političke trke na predsedničkim izborima 2019. godine. Pobedio je tada aktuelnog predsednika Petra Porošenka, koji se trudio da predstavi rivala kao političkog novajliju, ali su glasači to doživeli kao prednost.

Izabran je ubedljivom većinom od 73,2 odsto glasova i položio zakletvu kao šesti predsednik Ukrajine 20. maja 2019. godine.

Kao i njegov junak, vodio je kampanju sa porukom da će očistiti politiku od korupcije i obećanjem da će doneti mir na istoku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura