Aktuelno iz kulture

Preminula glumica Mirjana Majurec iz kultne serije "Grlom u jagode"

Komentari

Autor: Večernji.hr

02/04/2022

-

10:00

Preminula glumica Mirjana Majurec iz kultne serije "Grlom u jagode"
Preminula glumica Mirjana Majurec iz kultne serije "Grlom u jagode" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Mirjana Majurec preminula je u 70. godini života nakon duge i teške bitke s karcinomom, potvrdili su članovi njenog matičnog pozorišta Gavella za Večernji.hr.

Kako je navedeno, Majurec je preminula jutros u 5.30 sati na Rebru gde je primljena pre sedam dana zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

Rođena je u Splitu 23. avgusta 1952. godine. Akademiju dramskih umetnosti završila je 1976. godine, a odmah nakon diplome zaposlila se u pozorištu Gavella, čija je bila stipendistkinja. Na daskama Gavelle prvi put je nastupila 1973. godine u predstavi "Holderlin", a u matičnom pozorištu igrala je u još 26 predstava. Osim toga, gostovala je i na drugim scenama.

Filmski debi ostvarila je u "Psihopati" 1974. godine, a potom su se nizale uloge u filmovima  "Izbavitelj", "Kraljeva završnica", "Kad mrtvi zapjevaju" i "Ispod crte".

Televizijska publika Majurec pamti po serijama "Kapelski kresovi", "U registraturi", "Nepokoreni grad", "Velo misto" i, takođe, kultnoj "Grlom u jagode". Za ulogu Bibe u seriji "Naši i vaši" dobila je nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta.

Iz dva braka, ima dvojicu sinova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura