Aktuelno iz kulture

Audicija za muzički spektakl "Pariski život" u Madlenijanumu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/04/2022

-

13:33

Audicija za muzički spektakl "Pariski život" u Madlenijanumu
Audicija za muzički spektakl "Pariski život" u Madlenijanumu - Copyright Zoran Škrbić/Madlenianum/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Kako se zabavlja pariska zlatna mladež, kome će ljubav pokloniti svetski poznata glumica, a kome vereni, ali nestašni švedski baron koji je u Francusku došao da okusi čari koje skriva Pariz? I koja je u svemu tome uloga bogatog i strastvenog Brazilca?

"Sve to i mnogo više, saznaće publika koja poseti sledeće sezone pozorište Madlenijanum jer je premijera muzičkog spektakla `Pariski život` zakazana za oktobar", navode iz ovog teatra.

Nakon velikog uspeha "Vesele udovice" reditelja Roberta Boškovića, koja je uvrštena u pet najboljih predstava u Srbiji sezone 2019/2020, Madlenijanum uz isti autorski tim na pozornicu donosi pravu poslasticu za ljubitelje mjuzikla, operete, dobrog i iskrenog humora i raskošne scenografije i kostimografije.

U Operi i teatru "Madlenianum" je raspisana audicija na koju zainteresovani kandidati mogu da se prijave do 6. maja.

Već 12. maja biće zakazane prve audicije, a probe za stolom kreću 17. maja. Sve informacije o audiciji, ulogama za koje kandidati mogu da se prijave i uslovima nalaze se na sajtu ovog pozorišta.

Opereta "Pariski život" svetski je uspeh velikog kompozitora Žaka Ofenbaha (Jacques Offenbach), koja je premijeru doživela 1866. u Parizu. Libreto su tada napisali Henri Meilhac i Ludovic Halévy.

Zoran Škrbić/Madlenianum/Promo

 

Dašak Pariza u ovom raspevanom i razigranom muzičkom komadu Madlenijanuma režiraće Robert Bošković, a dirigovaće Vesna Šouc. Prevod, prepev i adaptaciju potpisuje Igor Weidlich, koreograf je Milica Cerović, scenografiju potpisuje Vesna Režić, a kostimografiju Duška Nešić.

Ovaj uhodani kreativni tim, uz vrhunske izvođače koji će biti izabrani na velikoj javnoj audiciji, doneće na pozornicu Madlenijanuma klasičnu Ofenbahovu priču koja dopire do svakoga, i to zaraznom muzikom, ali i brojnim komičnim trenucima.

"Ono što je posebno za ovaj tim je činjenica da su svojim idejama i realizacijom spremni i sposobni klasično delo da približe i novoj publici, pa ne treba ni sumnjati da će gledalište Madlenianuma uz ovu operetu biti ispunjeno do poslednjeg mesta", poručuju iz Madlenijanuma i dodaju:

Zoran Škrbić/Madlenianum/Promo

 

"Velike orkestarske deonice, snažni horski momenti, a sa druge strane emotivne melodije i solo deonice koje se pevuše danima nakon odgledane operete, sve to donosi `Pariski život`. Ovoga puta, uz rediteljevu viziju i adaptaciju koja donosi nove elemente u ovo prepoznatljivo delo, produkcija garantuje da će svaki gledalac od prve do poslednje minute uživati."

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura