Aktuelno iz kulture

Janko Popović Volarić - prva uloga u srpskom teatru kao primamljiv "zalogaj"

Komentari

Autor: Tanjug

18/03/2022

-

16:10

Janko Popović Volarić - prva uloga u srpskom teatru kao primamljiv "zalogaj"
Janko Popović Volarić - prva uloga u srpskom teatru kao primamljiv "zalogaj" - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Janko Popović Volarić do sada je gostovao sa hrvatskim predstavama i snimao u Srbiji, ali nije igrao u srpskoj pozorišnoj produkciji, pa mu se činio "zamamniji zalogaj" uloga Toma u nedavno obnovljenoj predstavi "Veliki Getsbi" na sceni Madlenijanuma.

Glumac kaže da voli istoimenu knjigu pisca Skota Ficdžeralda, te da mu se jako sviđa da igra Toma, jer je to jedan od likova kakve poznajemo u stvarnom životu.

"Često kod negativaca bude najuzbuljiviji deo tražiti otkuda to ide... Čini mi se da većina takvih ljudi ima problem sa sobom, sa nekakvom svojom neslobodom i nesigurnošću, koje onda iskazuju sigurnošću koja je lažna. Privatni život je nešto od čega beži, pokriva ga statusom i glasnoćom", rekao je glumac za Tanjug.

Govoreći o nedavno prikazanoj mini seriji "Čudne ljubavi" reditelja Nikole Koje, Popović Volarić je naglasio da je kada se priča o nekom snimanju "klišeizirani odgovor svih glumaca da je atmosfera bila odlična, a ovde je stvarno bilo nešto posebno".

"Atmosfera je bila fina, topla i stvarno odlična. Nešto je tu do Koje, scenarija i plejade odličnih glumaca starijih i mlađih. Nešto se čudno dogodilo. Mislim da se u seriji oseća toplina ispresecana od gušenja od smeha", navodi glumac.

Popović Volarić je dodao da mu je u skladu sa naslovom "Čudne ljubavi" i sam taj projekat krenuo čudno pošto je došao "biciklom na prvu probu iz Zagreba".

Euronews

Prema njegovim rečima, u seriskoj produkciji u regionu "prevladavaju mračne teme", pa navodi da imamo i jako jeftin humor ili jako dramatičnu socijalnu dramu sa potkom ratne tematike".

"Mislim da bi bilo zgodno da postoji pametniji humor i neke druge stvari. Urbanih priča je malo", primetio je Popović Volarić i dodao da pomenuta serija "Čudne ljubava" nije "na prvu loptu" i da mu je žao žao da nema više takvih stvari.

"Ali kako produkcije rastu i sve više se spajaju u univerzalnu regionalnu mislim da će sve više biti projekata, pa će iz toga izaći kvalitet", zaklučio je Popović Volarić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu