Aktuelno iz kulture

Objavljen prvi tizer za seriju "Pistol": Priča o grupi koja je "uzdrmala temelje dosadnog, iskvarenog establišmenta"

Komentari

Autor: NME / Euronews Srbija

04/04/2022

-

16:05

Objavljen prvi tizer za seriju "Pistol": Priča o grupi koja je "uzdrmala temelje dosadnog, iskvarenog establišmenta"
Objavljen prvi tizer za seriju "Pistol": Priča o grupi koja je "uzdrmala temelje dosadnog, iskvarenog establišmenta" - Copyright Printscreen YouTube/FX Networks

veličina teksta

Aa Aa

Ljubitelji legendarnog pank sastava Sex Pistols imaju priliku da zavire u neke upečatljive scene iz serije "Pistol" Denija Bojla, koja će početi da se prikazuje 31. maja na striming servisu Dizni +.

Serija, čiji je prvi trejler nedavno objavljen, zasnovana je na memoarima Stiva Džounsa, a u njoj igraju Tobi Volas, Džejkob Slejter, Enson Bun i Kristijan Lis.

U trejleru vidimo kako Lidon (Enson Bun) objašnjava članovima benda da im je "monarhija ukrala budućnost" i poziva ih da započnu "revoluciju mladosti".

Takođe, vidimo interesantne odlomke oživljenog trenutka kada su članovi benda potpisali svoj prvi ugovor sa A&M ispred Bekingemske palate.

Prema zvaničnom sinopsisu, "Pistol" se bavi predstavljanjem rokenrol revolucije, iz perspektive gitariste Stiva Džounsa.

"Ovo je priča o bendu bučne dece iz radničke klase, 'bez budućnosti', koji su uzdrmali temelje dosadnog, iskvarenog establišmenta, zapretili da će srušiti vladu i promenili muziku i kulturu za sva vremena", stoji u opisu serije.

Sex Pistols osnovani su u Londonu 1975. Postali su poznati kao revolucionarni britanski muzički sastav i pioniri pank pokreta. Bend se raspao 1978. godine, a basista Višos umro je samo godinu dana kasnije od predoziranja.

Pevač grupe Džoni Lidon, poznatiji kao "Roten", zadao je mnogo glavobolja ekipi serije, budući da se protivio upotrebi pesama grupe u "Pistolu", ali su ga nekadašnje kolege, bubnjar Pol Kuk i Stiv Džouns dobili na sudu.

"Više od 23 godine članovi Sex Pistols su funkcionisali na osnovu jednoglasnog odlučivanja. Ovo je prvi put da je princip jednoglasnosti ignorisan. Razočaravajuće je da je Viši sud odlučio da je Džon Lidon obavezan ugovorom potpisanim 1988. koji nameće princip većine, umesto jednoglasnog odlučivanja koje je primenjivano 23 godine. Gledajući u budućnost, neizvesno je šta bi princip većine mogao da učini u razvodnjavanju i iskrivljivanju stvarne istorije i nasleđa Sex Pistols. Vreme će pokazati", stajalo je tada u Lidonovom saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura