Aktuelno iz kulture

Prekinuto snimanje serije o grupi Seks Pistols zbog koronavirusa

Komentari

Autor: Daily Mail

07/07/2021

-

22:22

Prekinuto snimanje serije o grupi Seks Pistols zbog koronavirusa
Prekinuto snimanje serije o grupi Seks Pistols zbog koronavirusa - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Snimanje nove serije Denija Bojla "Pistol" o grupi Sex Pistols prekinuto je zbog toga što se nekoliko članova tima zarazilo koronavirusom, prenosi Dejli Mejl.

Serija od šest epizoda čije je snimanje počelo u martu, bavi se legendarnim bendom iz vremena kada su bili na vrhuncu slave, krajem sedamdesetih i glavnu ulogu igra Enson Bun kao frontmen grupe Džoni Roten. Gitaristu Stiva Džounsa igra Tobi Volas, bubnjara Pola Kuka Džejkob Slejter, a basistu Sida Višosa Luis Partridž.

Smatra se da su scene koncerata na zatvorenom u kojima su učestvovale na stotine ljudi zbijenih zajedno, bile razlog izbijanja zaraze.

Statistima koji su učestvovali u snimanju rečeno je da izbegavaju javni prevoz, kako bi se izbeglo dalje širenje.

Serija se snima za američki FX kanal, koji je deo Dizni mreže i zasnovana je na memoarima gitariste Stiva Džounsa iz 2018. pod nazivom "Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol". 

U prvoj igranoj seriji o utemeljivačima pank pokreta u muzici, manekenku Džordan Muni, koja je bila redovan gost na nastupima Pistolsa, igra Mejsi Vilijams, zvezda "Igre prestola", dok devojku basiste Sida Višosa Nensi Spangen glumi Ema Eplton.

Deni Bojl je istovremeno i reditelj i izvršni producent, a scenario potpisuju Kreg Pirs i Frenk Kotrel Bojs.

Sex Pistols osnovani su u Londonu 1975. Postali su poznati kao revolucionarni britanski muzički sastav i pioniri pank pokreta. Bend se raspao 1978. godine, a basista Višos umro je samo godinu dana kasnije od predoziranja.

Ako ih obustavljanje snimanja ne uspori, očekuje se da će serija o kultnom bendu biti emitovana 2022. godine.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura