Aktuelno iz kulture

Mira Banjac na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine: Prvu nagradu dobila sam u Zrenjaninu

Komentari

Autor: RTS

07/04/2022

-

12:41

Mira Banjac na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine: Prvu nagradu dobila sam u Zrenjaninu
Mira Banjac - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Više od šest decenija rada u pozorištu, na filmu, radiju i televiziji prikazano je na izložbi "Lica Mire Banjac" povodom otvaranja 71. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Velika glumica podseća da su joj Zrenjanin i ovaj festival veoma važani u karijeri.

"Ja sam tu dobila svoju prvu nagradu. Prvu nagradu. I nije samo stvar u tome, nego što je tad u to vreme u toj predstavi bila velika glumica Srpskog narodnog pozorišta koja je iz Bečkereka Ljubica Ravas. I ja sam jako ponosna što sam s njom 15 godina bila rame uz rame", izjavila je za RTS Mira Banjac.

Na programu festivala ove godine su i predstave iz dvogodišnje produkcije, zbog situacije sa pandemijom, a selektor je odabrao šest dramskih i tri lutkarske predstave.

"Tri predstave koje su na mađarskom jeziku, ali mi takođe imamo deo zajednice - slovačko pozorište iz Bačkog Petrovca, tako da ono što je društveni život Vojvodine, što je kultura Vojvodine, se naravno prepoznaje i u njenom pozorišnom životu", izjavio je za javni servis selektor Festivala Vlatko Ilić.

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine biće održan u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" do 10. aprila, a odvija se pod sloganom "Sve pozorišne mašine - priče, slike, afekti".

Tokom festivalskih dana, publika će biti u prilici da prati i bogat prateći program.

Preporuka za vas

Festival u Somboru otvara film "Koncentriši se, baba" u čast Mire Banjac, a Slavku Štimcu u završnici uručuju nagradu Specijalni Ernest

Komentari (0)

Kultura