Aktuelno iz kulture

Plava gitara Kurta Kobejna na aukciji: Očekuje se da novi vlasnik izdvoji minimum 800.000 dolara

Komentari

Autor: CNN

13/04/2022

-

17:35

Plava gitara Kurta Kobejna na aukciji: Očekuje se da novi vlasnik izdvoji minimum 800.000 dolara
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Očekuje se da će legendarna plava gitara Kurta Kobejna, frontmena benda "Nirvana", na kojoj je svirao i za potrebe muzičkog spota "Smells Like Teen Spirit" dostići cifru od najmanje 800.000 dolara na aukciji sledećeg meseca, prenosi CNN.

Sa kultnom pesmom "Smells Like Teen Spirit", koja je prikupila više od 1,4 milijarde pregleda na Jutjubu, plavi "Mustang Fender" iz 1969. je verovatno jedan od najpoznatijih gitara u istoriji rokenrola, ujedno i omiljena igtara Kurta Kobejna, kazao je Martin Nolan, izvršni direktor "Julien's Auctions".

Prema najavi, deo prihoda od prodaje gitare Kurta Kobejna namenjen je dobrotvornoj organizaciji koja se bavi mentalnim zdravljem.

Iako će se na aukciji, koja se održava onlajn u periodu od 20. do 22. maja, naći i drugi predmeti, od pomenute gitare se očekuje da će biti glavna zvezda.

Uz gitaru, novi vlasnik će dobiti i originalnu futrolu i kaiš za gitaru, koja je od Kobejnove smrti 1994. pa sve do sada ostala u porodici.

Na aukciji će biti i originalno umetničko delo Kurta Kobejna inspirisano Majklom Džeksonom, za koje se očekuje da će novi vlasnik izdvojiti minimum 40.000 dolara, kao i jedan od njegovih automobila čija se početna cena kreće između 400.000 i 600.000 dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura