Poznati

Prodaje se pramen kose Kurta Kobejna, početna cena na licitaciji 2.500 dolara

Komentari

Autor: Chicagotribune/Tanjug

13/05/2021

-

13:26

Prodaje se pramen kose Kurta Kobejna, početna cena na licitaciji 2.500 dolara
Prodaje se pramen kose Kurta Kobejna, početna cena na licitaciji 2.500 dolara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

profimedia

 

Gitare Van Hejlena, Erika Kleptona i "Aerosmita", kao i memorabilije sa potpisima legendarnih Bitlsa, našli su se na onlajn aukciji koja se završava tokom vikenda. 

Ali od svega ponuđenog, posebnu pažnju privuklo je šest pramenova plave kose Kurta Kobejna, za koji zainteresovani kupci mogu da licitiraju do subote, 15. maja. 

Kako prenose američki mediji, pramenove kose frontmenu Nirvane odsekla je Tesa Ozborn u Birmingemu 1989. godine, a početna cena iznosi 2.500 dolara. 

"Ovaj jedinstveni artefakt ima besprekorni dokaz porekla, uključujući slike Kurta kako pozira sa ženom koja ga je šišala, sa makazama u ruci i fantastičnom fotografijom kose gde se vidi da je zapravo seče!", piše na sajtu

"Tesa je, nakon Kurtove smrti, poklonila pramen Nikol dePolo, umetnici iz Sijetla", a na torbici je svojeručno ispisala: "29/10/89: Tes je ošišala Kurtovu kosu u Birmingemu u Engleskoj." 

Na aukciji je ponuđena, između ostalog, i plava gitara ovog kultnog muzičara grandža. Podsetimo, akustična gitara koju je Kobejn svirao u emisiji MTV Unplugged, nedavno je prodata za šest miliona dolara. 

Zainteresovani se do  nedelje mogu nadmetati i za pramenove kose Džimija Hendriksa i Džona Lenona, a u ponudi je i oko 70 gitara. Predmet sa najvišom početnom cenom od 25.000 dolara je tamnoplava jakna bez kragne, izrađena po meri Pola Makartnija, koju je nosio tokom šest uzastopnih nastupa "Bitlsa" u Bornmutu u Engleskoj 1963.

Komentari (0)

Magazin