Aktuelno iz kulture

Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga - konkurs otvoren do 6. maja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/04/2022

-

16:47

Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga - konkurs otvoren do 6. maja
Jelka Dilber - Copyright Jelka Dilber

veličina teksta

Aa Aa

Arhipelag je povodom 15 godina od osnivanja raspisao konkurs za najbolju fotografiju na temu "Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga".

"Arhipelag poziva čitaoce da pošalju nove ili neobjavljene fotografije nekog od svakodnevnih trenutaka provedenih s nekom od knjiga Arhipelaga. U obzir dolazi fotografija s bilo kojom knjigom Arhipelaga objavljenom u proteklih 15 godina. Čitanje je priča za svaki dan, a dobre knjige su često najbolji deo naše svakodnevice. Pozivamo čitaoce da zajednički ovekovečimo neke od takvih trenutaka i da ih sačuvamo za nas i druge, zajedno s knjigama koje čitamo i preporučujemo", kažu u Arhipelagu.

Konkurs je otvoren do do 6. maja.

Fotografske tehnike, kao i izbor knjiga Arhipelaga koje će biti predstavljene na fotografijama su slobodni. Jedan autor može poslati na konkurs najviše pet fotografija (u JPG formatu, minimalne veličine 500 piksela i maksimalne veličine do 5 MB na e-mail: price@arhipelag.rs ili na adrese naloga Arhipelaga na društvenim mrežama). Zajedno s fotografijom s kojom konkuriše, autor treba da pošalje naziv fotografije i svoje kontakt podatke. Kako se navodi, u obzir će biti uzete samo fotografije koje ranije nisu objavljivane.

Odluku o najboljim fotografijama doneće stručni žiri koji sačinjavaju poznati fotografi, pisci i dizajneri. Odluka će biti objavljena 15. maja, na dan kada je pre 15 godina osnovana pomenuta izdavačka kuća.

Autor najbolje fotografije dobiće pet knjiga iz Arhipelagove edicije Zlatno runo. Dobitnik druge nagrade dobiće četiri knjige iz edicije 100 slovenskih romana, dok će dobitnik treće nagrade dobiti tri knjige iz edicije Znakovi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura