Aktuelno iz kulture

Superstar sutra ekskluzivno emituje prvu epizodu "Beležnice profesora Miškovića"

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2021

-

12:35

Superstar sutra ekskluzivno emituje prvu epizodu "Beležnice profesora Miškovića"
Superstar sutra ekskluzivno emituje prvu epizodu "Beležnice profesora Miškovića" - Copyright kosutnjakfilm

veličina teksta

Aa Aa
 

Ekranizacija romana "Beležnica profesora Miškovića" Ratka Dmitrovića u vidu televizijske serije od 12 epizoda, krenuće sa premijernim emitovanjem 22. maja na Superstar TV kanalu, dok će prva epizoda ekskluzivno biti prikazana već sutra od 20 časova na Jutjub kanalu iste televizije.

Serija u režiji Miroslava Lekića odlazi korak dalje u žanrovskom izrazu, i dolazi u domen misterije, fantazije i detektivskog trilera, u produkciji kompanije Telekom Srbije i kuće Košutnjak film.

Kako najavljuju iz produkcije, publika će pratiti seriju sa zagonetnim zapletom, nesvakidašnjim likovima, natprirodnim elementima, neočekivanim obrtima i uzbudljivom atmosferom.

Promo

Momčilo Otašević i Milena Radulović u "Beležnici profesora Miškovića"

Naizgled dosadan intervju sa udovicom etnologa profesora Miškovića, pretvoriće se u početak živopisnog putovanja u nepoznato za mladog radoznalog novinara i glavnog junaka serije, Boška.


Nakon što od udovice dobije beležnicu pokojnog profesora, koja čuva naučno neobjašnjive tajne, Boško, rešen da ih odgonetne, kreće putem koji će ga odvesti do ljudi, mesta i situacija o kakvima nije mogao ni da sanja.

U lavini čudnih događaja, pokušavajući da otkrije istinu i shvati povezanost prošlosti i sadašnjosti, stvarnosti i iluzije, glavni junak i njegovi najbliži dospeće u životnu opasnost i otkriti da je realnost neobičnija od svake fantazije.

Serija je domaći odgovor na američku popularnu seriju paranormalnih pojava "Dosije X” autora Krisa Kartera, samo što ovde nema FBI agenata, već novinara istraživača.


Režija je poverena Miroslavu Lekiću, koji poslednjih godina potpisuje veoma gledane TV serije, kao što su "Ubice mog oca", "Državni službenk" i "Švindleri".

Tandem scenarista su bili Radoslav Lale Pavlović i Kosta Peševski, a uz njih je dve epizode pisao i Ðorđe Milosavljević.
Velika glmačka ekipa je angažovana na ovom projektu: Momčilo Otašević, Milena Radulović, Miloš Samolov, Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Irfan Mensur, Isidora Janković, Aleksandar Radojičić, Tijana Čurović, Aleksandar Srećković Kubura, Miodrag Krivokapić, Dejan Lutkić, Danica Radulović, Nebojša Kundačina i mnogi drugi.

Nakon internet pretpremijere, auditorijum će moći seriju da prati svakog vikenda od 22. maja, po dve epizode za vikend.

Serija "Beležnica profesora Miškovića" će biti emitovana na kanalu Superstar, koji mogu pratiti korisnici iris TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT TV, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko MTEL Global.

Komentari (0)

Kultura