Aktuelno iz kulture

Konstraktina pesma nominovana za najbolji tekst Evrosonga 2022: Rečenica koja se najviše pamti u istoriji takmičenja

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTS

23/04/2022

-

10:55

Konstraktina pesma nominovana za najbolji tekst Evrosonga 2022: Rečenica koja se najviše pamti u istoriji takmičenja
Kosta Đuraković - Copyright Kosta Đuraković

veličina teksta

Aa Aa

Pesma "In corpore sano" kojom Konstrakta predstavlja Srbiju na "Pesmi Evrovizije" nalazi se među šest nominovanih za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja, po izboru portala Eurostory.nl.

Osim teksta pesme "In corpore sano", među nominovanima su i pesme iz Australije, Velike Britanije, Italije, Ukrajine i Švajcarske. Dobitnika nagrade će zajedno odlučiti žiri i publika koja može da glasa na portalu eurostory.nl

Žiri je ocenio da je prva rečenica pesme "Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl" među onima koje se najviše pamte u istoriji "Pesme Evrovizije", piše RTS. Dodaju i da slezina nikad nije pomenuta na evrovizijskom takmičenju, a navode i da je ostatak teksta "prilično bizaran", ali i "koherentan".

 

"Tekst se gradi prema argumentaciji koja se dotiče nemogućih standarda lepote i zdravlja koji su postavljeni za javne ličnosti", naveo je žiri.

Nagrada za najbolji tekst portala Eurostory.nl dodeljuje se od 2016. godine, a među dobitnicima se, između ostalih, nalaze i Džamala, pobednica iz Ukrajine 2016, kao i prošlogodišnji pobednici, grupa Maneskin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura