Aktuelno iz kulture

Konstrakta "skočila" na svetskim kladionicama - ko su favoriti za pobedu na Evroviziji

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

17/04/2022

-

10:12

Konstrakta "skočila" na svetskim kladionicama - ko su favoriti za pobedu na Evroviziji
VMLAS - Copyright VMLAS

veličina teksta

Aa Aa

Konstraktina pesma "In corpore sano" s kojom će predstavljati Srbiju na ovogodišnjoj Evroviziji, "popela se" na listama svetskih kladionica na 12. poziciju.

To je najbolji plasman u poslednjih mesec i po dana od kada je izabrana da predstavlja Srbiju u Italiji ove godine.

Predviđanja na kladioničarskim listama menjaju se nekad i tokom dana više puta, ali "In corpore sano" ne beleži veće padove.

Prvih desetak dana posle održanog nacionalnog takmičenja "Pesme za Evroviziju" nalazila se na 20. mestu, da bi potom "skočila" za četiri mesta. Na 15. i 16. mestom nalazila se dugo, a od jutros i na jedno mesto više.

Podsetimo, "In corpore sano", nalazi se među deset najslušanijih na zvaničnom Jutjub kanalu Evrovizije.

Ta pesma trenutno zauzima šestu poziciju po broju pregleda na tom kanalu, kada je reč o ovogodišnjim evrovizijskim učesnicima, dok je prema izveštajima objavljenim na zvaničnom sajtu, u martu bila na desetom mestu.

Kada je reč o kladionicama, prvo mesto ubedljivo drži ukrajinski sastav Kalush Orchestra sa pesmom "Stefania", a slede italijanski predstavnici Mahmud i Blanko ("Brividi"), Šveđanka Kornelija Jakobs ("Hold Me Closer") i britanski tiktoker Sem Rajder ("Space Man").

Konstrakta je bila na predevrovizijskoj turneji, ali je nakon nastupa u Izraelu i Hrvatskoj iz zdravstvenih razloga otkazala koncert u Madridu.

"Neće biti prilike da gledate nastup na predevrovizijskom koncertu u Madridu, koji se održava 16. aprila, iz zdravstvenih razloga. A za Torino umetnica mora biti zdrava", objavljeno je Konstraktinom Instagramu.

U Torinu će prvi put nastupiti 12. maja, u drugom polufinalu Evrovizije, dok je finale zakazano za 14. maj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura