Reflektor

Neizvestan nastup Izraela na Evroviziji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/04/2022

-

07:00

Neizvestan nastup Izraela na Evroviziji
Neizvestan nastup Izraela na Evroviziji - Copyright Printscreen YouTube/Eurovision Song Contest

veličina teksta

Aa Aa

Nastup predstavnika Izraela na ovogodišnjoj Evroviziji u Torinu je neizvestan, zbog štrajka u Ministarstvu spoljnih poslova. 

"Kako trenutno stoje stvari, zbog štrajka Ministarstva spoljnih poslova, koji utiče na bezbednosne protokole, izraelska delegacije neće učestvovati na Evroviziji u Torinu", tvitovano je na zvaničnom nalogu izraelskog evrovizijskog tima.

Na takmičenju je trebalo da učestvuje Majkl Ben Dejvid sa pesmom "I.M.", koju je nedavno dodatno unapredio, ali iz Evropske radiodifuzne unije, prema pisanju Independenta, kažu da se i dalje diskutuje o tome da li će se Izrael u potpunosti povući ili će u drugoj polufinalnoj večeri biti prikazano njihovo ranije snimljeno izvođenje.

Prošle godine predstavnici Islanda, Dađi Frej i njegova grupa Gagnamagnið, natupali su iz svog studija, jer je jedan od članova bio pozitivan na kovid. 

Ukoliko Izrael odluči da se povuče, to će biti druga zemlja, posle Rusije, koja neće učestvovati na Evroviziji.

Izrael je do sada učestvovao 43 puta, a prvi put 1973. Osvojili su prvo mesto čak četiri puta: 1978. (Izhar Koen i Alphabeta, "Abanibi"), 1979. (Milk and Honey, "Hallelujah"), 1998. (Dana International, "Diva") i 2018. godine (Neta Barzilaj, "Toy").

U Izraelu je nedavno organizovan tradicionalni predevrovizijski muzički događaj "Israel Calling" na kom je učestvovala predstavnica Srbije Konstrakta sa pesmom "In corpore sano".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura